YPS-JIN’den Sakarya’da eylem: 4 asker öldürüldü, 12’si yaralandı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 9 Temmuz günü Türk askerlerini taşıyan zırhlı araca yönelik eylem düzenlediğini açıklayan YPS-JIN 4 askerin öldürüldüğünü, 3’ü ağır, 12 askerin de yaralandığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPS-JIN Hizan Garzan İntikam Birimi, 1 Ekim’de Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlenen hava saldırısında şehit olan Mazlum Tekdağ (Mazlum Jiyanda) anısına bir eylem düzenlendiğini belirtti.

“Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikam hamlesi” kapsamında Sakarya’nın Adapazarı ilçesinin Taşkısığı bölgesinde zırhlı araca yönelik bir eylem düzenlendiği vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi: “Adapazarı ilçesi Taşkısığı bölgesinde zırhlı askeri araca yönelik özel teknik uygulanarak eylem gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu eylem sonucun da 4 asker öldürülmüş, 3’ü ağır olmak üzere 12 asker yaralanmıştır. Etkili gerçekleştirilen eylem de zırhlı araç tümden imha olmuştur.

TC devleti her gün Kürdistan dağlarını bombalamakta sivil insanları katletmektedir. Yeminli Kürt düşmanlığını tüm insanlık değerlerini ayaklar altına alarak sürdürmektedir. Mezarlıklara saldırmakta Kürt çocuklarını bombalamaktadır. TC devletinin yaptığı bu vahşetler ilk değildir ve mücadele edilmediği sürece son da olmayacaktır. Cizre bodrumlarında insanlarımız diri diri yakılmış, 2 aylık Miray bebekler kurşunlanmıştır. Bizler ne cenazesi günlerce sokakta kalan Taybet Anayı ne de Haci Birliklerin zırhlı araçlar arkasında sürüklenişini unuttuk. Büyük intikam hareketi olarak TC devletine karşı her an her yerde eylem halinde olacağız.

Halkımız bilmelidir ki TC devleti özel savaş medya üzerinden yalan haberler yapmaktadır. Yapılan her eyleme kaza süsü verilerek üstü örtülmeye çalışılıyor. Bu TC devletinin ne kadar aciz olduğunun en büyük göstergesidir. AKP-MHP rejimi çöküşün eşiğine gelmiştir. Cenga Heftanîn ruhu ile mücadeleyi yükselterek AKP faşizmine son darbeyi vuracağız. YPS -JIN olarak başta direngen kadınları olmak üzere herkesi bu intikam hamlesinde yer almaya faşizme son darbeyi vurmaya çağırıyoruz.”