YPS JIN milislerinden Gever’de 14 Temmuz eylemleri

Şoreş Zêwkî YPS JIN Milisleri, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin yıldönümü dolayısıyla Colemêrg’in Gever ilçesinde bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

YPS EYLEM

Yazılı açıklamada, 14 Temmuz gecesi Gever’in Orman Mahallesi’nde Büyük Ölüm Orucu’nun 42. yıldönümü için eylemler gerçekleştirildiği belirtildi. 

Şoreş Zêwkî YPS JIN Milisleri, mahalleden geçen ‘’düşman konvoyuna havai fişek, el yapımı bombalarla’’ eylem düzenlediklerini belirterek, ‘’Eylemler bir mahalleden diğer mahalleye yayıldı. Orman, Kışla, Cumhuriyet ve Esentepe mahallelerinde milislerimiz sokaklarda barikat kurarak, ‘Bijî Serok Apo’, ‘Bê serok jiyan nabe’, ‘Zap, Avaşîn, Metîna selam sana gerilla’ ve ‘Bijî berxwedana zindanan’, ‘PKK halktır, halk burada’ sloganlarıyla düşman saldırılarına cevap verdi.’ dedi. 

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: ‘’Her türlü insanlık dışı yaklaşımlara karşı tarihine sahip çıkan Büyük Ölüm Orucu kutsal değerlerimizdir. Bizi bugüne getiren kararlılıkları onur mücadelemizdir. En zor şartlarda sürece cevap olmayı bu kutsal değerlerimizden öğrendik. Hiçbir koşulda baş eğmemeyi, teslimiyetin ihanet olduğunu katılımlarıyla, canlarıyla öğrettiler bizlere. Büyük ölüm orucu çizgimizdir, bu çizgi ile faşizan tc ile mücadele edecek, Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek eylemlerimizi sürdüreceğiz.’’