6 çocuğunu eşine emanet etti, direniş nöbetinde yerini aldı

İstanbul’da 6 çocuğunu eşine emanet edip Botan kuşatmasına karşı Girêmira’daki direniş nöbetine katılan Nazime Taş (36), “Abluka kalkmazsa ve direniş devam ederse çocuklarımı da buraya getireceğim” dedi.

Cizre'de devam eden sıkıyönetim kuşatması ve saldırıları kırmak için başlatılan Botan Yürüyüşü'nün ilk ayağı olan Nusaybin'in Girêmîra Mahallesi'ndeki direniş nöbetine kadınların yoğun katılımı dikkat çekiyor. Türkiye ve Kürdistan’ın birçok kentinden kuşatmayı kırmak için Girêmira’daki direnişe dahil olan kadınların direniş kararlılığı kuşatmanın ortadan kaldırılacağını ise şimdiden müjdeliyor. İstanbul’da yaşayan ve en küçüğü 5 yaşında 6 çocuğunu eşine emanet ederek direniş nöbetine katılan Nazime Taş,bütün annelere de “Gelin sizlerde çocuklarınızla beraber direnişte yer alın” diyerek çağrıda bulundu.

Cizre’de 7 gündür yaralılar ambulans beklerken evde oturmanın vicdanını rahat bırakmadığını belirten Taş soluğu direnişte aldığını söyledi. Taş, “Orada çocuklarımız yaralı bir şekilde dururken, ben nasıl rahat uyuyabilirim ki. Benim evimde çorbam kaynıyordu. Yerim rahattı ama vicdanım rahat değildi. Onun için dedim eğer ben bir Kürtsem ve yurtseversem benim de bu direnişte yerim olmalıdır diyerek çocuklarımı evde bırakıp geldim” diye ifade etti.

Direniş devam ederse çocuklarını da getirecek Dün Cizre’ye yapmak istedikleri yürüyüşe devlet güçlerinin saldırısını da hatırlatan Taş, amaçlarının yaralıları kurtarmak olduğunu ve buna rağmen üzerlerine gerçek mermilerle ateş açıldığını söyledi. Taş, kuşatma kalkmazsa ve direniş devam ederse çocuklarını da direniş nöbetine getireceğini kaydettii.