Şehit iki YJA Star gerillası toprağa verildi

Sêrt’in Berwarî ilçesi kırsalında 25 Temmuz’da şehit düşen iki YJA Star gerillası Benda Amed ve Destîna Botan toprağa verildi.

ŞEHİT GERİLLALAR

Sêrt’in Berwarî (Pervari) ilçesinde Herekol bölgesinde, 25 Temmuz'da çıkan çatışma ve bombardımanda şehit düşen YJA STAR gerillaları Benda Amed (Semra Ayverdi) ve Destîna Botan’ın (Bişeng Durmuş) cenazeleri aileleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak defnedildi. 

AMED 

YJA Star gerillası Benda Amed’in cenazesini alan ailesi Amed’in Bismil ilçesine geçti.

Benda Amed’in cenazesi Bismil ilçe merkezinde bulunan Seyrantepe Mahallesi mezarlığına getirildi. Cenaze törenine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe yöneticileri, Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Bismil Temsilciliği üyeleri katıldı. Benda Amed, dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından defnedildi. 

ŞIRNEX 

YJA Star gerillası Destîna Botan ise Silopiya’nın Nêwavî köyünde defnedildi. DNA uyuşmasının ardından cenazeyi Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alan aile, Newavî köyünde bir çok kişinin katılımıyla defnetti. 

Destîna Botan’ın taziyesi daha önce köyde bulunan aile evinde verilmişti.