Aachen’da Roza Botan için anma

Almanya’nın Aachen kentinde Batman’da 15 Mart günü arkadaşı Ruşen Altun ile saray çeteleri tarafından infaz edilen Menekşe Ergün anıldı.

Almanya’nın Aachen kentinde Batman’da 15 Mart günü arkadaşı Ruşen Altun ile saray çeteleri tarafından infaz edilen Menekşe Ergün anıldı.

Batman'da 15 Mart günü arkadaşı Ruşen Altun ile devlet güçleri tarafından infaz edilen Menekşe Ergün (Roza Botan) Almanya’nın Aachen kentinde yaşan akrabaları tarafından Kürt Halk Evinde mevlit verildi.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan etkinlik şehit aileleriyle dayanışma komisyonu adına yapılan konuşmada, Roza Botan şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anısı önünde saygıyla eğildiklerini söyledi.

Aachen Halk Meclisi Eşbaşkanı Mahmut Güler anma etkinliğe katılanları selamladı.

PYD üyesi Xalid Aziz de yaptığı konuşmada Roza Botan şahsında bütün şehitleri anarak, aileye ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

Roza Botan’ın amcası Ramazan Ergün şunları söyledi: “Şehitlik makamı kutsal bir makamdır, bu makama ulaşmak çok zordur, hakkaniyet ve adalet arayışında mücadele edip canlarıyla bedel ödedikleri için şehitlik makamına ulaşıyorlar bütün inançlarda bu böyledir. Bu şehitler topraklarına ve özgürlüklerine sevdalı insanlar oldukları için mücadelelerini daha da yükselterek aktif bir katılım gösterdiler. Onlarda yaşamı çok seviyordu, sevdikleri yaşamı özgür kılmak adına mücadele ediyorlardı.”

Yapılan konuşmaların ardından Roza Botan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminde anmaya katılanlar gözyaşlarını tutamayarak salonu ağır bir duygusal atmosfer kapladı.

Sinevizyon ardından hep bir ağızdan “Şehîd namirin” sloganı atıldı. Son siyasal sürecin de değerlendirildiği anmada, şehitler için dualar okunup, yemekler verildi.

...