Adalet ve aydınlık eyleminde Suruç katliamı protesto edildi

PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için her hafta gerçekleşen adalet ve aydınlık eyleminin bu hafta da sürdü. Suruç’ta katledilen SGDF’li gençler de eylemin gündeyimdi.

Paris katliamında şehit düşen PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için her hafta gerçekleşen adalet ve aydınlık eyleminin bu hafta da sürdü. Suruç’ta katledilen SGDF’li gençler de eylemin gündeyimdi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 14.00’de  bir araya gelen Sosyalist Kadınlar Birliği üyeleri, Kürdistani kurum temsilcileri ve yurtseverler  Cansız, Doğan, Şaylemez’in fotoğraflarının bulunduğu bayrak, flamaların yanı sıra SGDF gençlik hareketinin amblemlerinin olduğu dövizler taşındı.

“Barbar DAİŞ, Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun Faşist Türk Devleti” sloganlarıyla Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yapılan yürüyüş boyunca kısa konuşmalarla Türk devletinin katliamcı zihniyeti protesto edildi.

Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde her üç kadın şehidin yanı sıra Suruç şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Yapılan kısa konuşmalarda “Sakine, Fidan, Leyla’yı katleden katliamcı gelenek Suruç’ta da aynı şeyi yapmıştır” denildi.

MLKP Ölüm Orucu direnişçisi Bediha Ergün’de Suruç katliamına dair kısa bir konuşma gerçekleştirdi. “Bu gençler Kobanê’de yeniden inşaaya gidiyorlardı. Bu gençler barışın eliydi. Bu gençler barbarların yıktığı kentleri inşaa ediyordu. Yaşanan saldırı faşist Türk devletinden bağımsız değildir” diyen Ergün, katliamlara karşı eylem ve mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Adalet ve aydınlık eylemi slogan ve zılgıtlarla sonlandırıldı.