Adanalı kadınlar: Tecrit bir an önce kaldırılmalı

Adana'da bir araya gelen KJA bileşenleri, Öcalan'ın özgürlüğünü haykırdı.

KJA bileşenleri, Adana'nın Seyhan ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü. Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi'nde bir araya gelen çok sayıda kadın, "Öz yönetim direnişlerini selamlıyoruz. Öcalan'a özgürlük" yazılı pankartı açtı. Eylemde, "Biji Serok Apo", "Bijî berxwedana Amede", "Katil Erdoğan" sloganı ile Cuma Pazarı Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca kadınlar alkış ve zılgıtlarla katliamları protesto ederek, katliamlara ses çıkarılmasını istedi. Yürüyüş, polis ablukasının olduğu caddede son buldu.

'ÖCALAN İÇİN MÜZAKERE KOŞULLARI YARATILMALI'

Yürüyüşün ardından açıklama yapan KJA Üyesi Şehriban Sümer, AKP'nin Kürt halkına savaş açtığını ve katliamlarla yok etmek istediğini söyledi. 
Sümer, Öcalan'ın Kürt sorununun çözümündeki rolüne işaret ederken, şunları söyledi: "Bugün özgür ve demokratik yaşam talebinin ön koşulu Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasından geçmektedir. Bir an önce bu vahşet düzeyine varan tecrit son bulmalı. Kürt Halk Önderi'nin müzakerelerde rolünü oynayacağı koşullar sağlanmalıdır."