ADKH: Kevser Eltürk'ün beynini ve inancını teslim alamadılar!

ADKH, infaz edilen ve işkenceye uğrayan Kevser Eltürk için açıklama yaptı.

ADKH, infaz edilen ve işkenceye uğrayan Kevser Eltürk için açıklama yaptı.

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH), YJA Star savaşçısı Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) cenazesine işkence yapılmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, egemen sistemin kadına ve kadın bedenine karşı saldırgan politikalarına dikkat çekilerek, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçmiş yıllardaki "Kadın da olsa çocuk da gereken yapılsın" şeklindeki sözleri hatırlatıldı.

'ACİZLİK VE KORKAKLIĞIN İSPATI'

"Ülkemizde özellikle son süreçte Kürt illerinde AKP faşizmi ve Saray'daki sultanın emriyle '90'lı yıllardaki OHAL'i aratmayan, köy boşaltma ve yakmalarıyla, gözaltında, kırsalda yapılan akıl almaz işkenceleriyle yeniden aktif faaliyete geçen kontra, kadına yine aynı iğrenç zihniyetle saldırdı" denilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Muş'un Varto ilçesinde, HPG gerillaları ve özel tim arasında çıkan çatışmada Ekin Wan kod isimli Kevser Eltürk öldürüldü. Cansız bedenine işkence yapılan kadın gerilla çırılçıplak soyularak sokak ortasına atıldı. Beynini, inancını, direncini, savaşçılığını teslim alamadıkları insanın, sırf kadın olduğu için cansız bedenini çırılçıplak sergilemeleri aciz ve korkak olduklarının ispatıdır. Biz, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi olarak diyoruz ki; bedenimizle utanmıyoruz, bedenimizin esirleri değiliz, ezik ve aciz de değiliz, özgürlük mücadelemiz onurumuzdur. Kevser Eltürk onurumuzdur, asıl onursuz olanlar katletmekle sınırlı kalmayıp onun cansız bedenine işkence yaparak, ikinci kez öldürenlerdir."