'AKP öldüremediğini hapsediyor, tutsak kadınlarla dayanışalım'

Barış İçin Kadın Girişimi, tutsak kadınlarla dayanışma amacıyla Galatasaray'da buluşmaya çağırdı. Girişim, AKP'nin insanlık dışı uygulamalarını da kınadı.

Yazılı açıklama yapan Barış İçin Kadın Girişimi, "Öldüremediğini tutuklayarak susturup, etkisiz hale getirmeyi savaş taktiği haline getiren AKP, son aylarda seçilmişler dahil yüzlerce kadını, erkeği, çocuğu yine cezaevlerine doldurdu. Bizler bu insanlık dışı uygulamaları protesto ediyoruz. Bugün de hep olduğu gibi barıştan yana ısrarcı olmanın olmazsa olmaz olduğunu söylüyoruz. Silahların susmasını diyalog kurularak müzakere sürecine geçilmesini istiyoruz" dedi.

'KADININ, BARIŞIN, HAYATIN YANINDAYIZ'

Tutuklu bulunan kadınlara kart yollamak için 30 Aralık Çarşamba saat 18.30’da Galatasaray PTT önünde olunacağının duyurulduğu açıklamada, "Bizler tutuklu kadınlara kart yollayarak erkek egemenliğine karşı kadın dayanışmasının, savaşa karşı barışın, şovenizme karşı halkların kardeşliğinin, öldürmeye karşı hayatın yanında olduğumuzu söylüyoruz" denildi.
Açıklamanın sonunda, şu ifadeler de yer aldı. "Cezaevindeki kadın arkadaşlarımıza yolladığımız kartlara umudu, özgürlüğü ve kadın dayanışmasının gücünü yükleyip gönderiyoruz.  Diyoruz ki 2015 savaş, katliam, baskı yılı oldu. 2016 barış, demokrasi, kadınlara ve cezaevindeki siyasi tutsaklara özgürlük yılı olsun. Kuşkusuz bu tutuklular içinde Nevin Yıldırım, Çilem Doğan, Yasemin Çakal gibi ölmemek için öldürmek zorunda kalan, erkek egemenliğine karşı hayatını savunan kadınlar da var."