AKP/Saray'a karşı 'kız kardeşlik köprüsü'

"Savaşa ve şiddete karşı kadınlar bir arada" sloganlı kampanya başlatıldı. Tüm kadınlara kampanyaya destek verme çağrısında bulunuldu.

"Savaşa ve şiddete karşı kadınlar bir arada" sloganlı kampanya başlatıldı. Tüm kadınlara kampanyaya destek verme çağrısında bulunuldu.

Batı'daki kadınlarla Kürdistan'daki kadınları bir araya getirmeyi amaçlayan kampanya, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu.

Açıklamayı okuyan Sibel Güneş, erkek egemen zihniyetin ürünü olan savaşın, en çok kadın ve çocuklara zarar verdiğini belirtti. Güneş, üç aylık bebeklerin dahi yaşam haklarının elinden alındığına dikkati çekti. 

Kürdistan'daki faşizan uygulamaların, Batı bölgesindeki milliyetçi, şovenist dalgayı da körüklediğini söyleyen Güneş, şunları kaydetti: "Dünyadaki tüm savaş dönemi örneklerinde olduğu gibi savaş, bölgede ve Batı'da kadın ve LGBTİ'lere yönelik baskı, şiddet, taciz ve tecavüzün, çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının artmasına sebep oldu. İktidarın, militarist politikalarının geldiği bu noktada, çıplak kadın bedenlerinin teşhiri ve duvar yazıları üzerinden devlet her zamanki erkek egemen ve işgalci zihniyetini gösterdi."

'ANKARA'DAN KÜRDİSTAN'A DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ'

Güneş, "Savaş artık sadece bölge illerinde değil, savaş, artık Batı'da, yürüdüğümüz sokaklarda, hayatlarımızın tam orta yerinde patlayan bombalarla yanı başımızda" dedi.

Güneş, "Biz, kadınlar, erkek egemen sistemin savaşına ve zulmüne karşı Ankara'dan, abluka altındaki illerde, yaşamı yeniden inşa eden kadınlarla kız kardeşlik köprüsü kurarak kadın dayanışmasını büyütüyoruz" ifadelerini kullandı. 

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Abluka ve 'sokağa çıkma yasakları' kaldırılana kadar ve yine müzakere görüşmeleri başlayana kadar seslerini yükselteceklerini dile getiren Sibel Güneş, şöyle konuştu: "Erkek egemen zihniyetinizle savaşı yükseltirken biz yıllardır sürdürdüğümüz barış mücadelemize devam edeceğiz. Bunun için 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne kadar; bulunduğumuz şehirlerde kadınlarla yan yana gelerek, kadın ve barışı her zeminde konuşulur kılarak, savaşın açtığı yaraları ve yaralarımızı birlikte sararak, savaşa ve şiddete karşı barışı inşa edeceğiz. Tüm kadınları, kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz."