Alevi kadınlar: Susarak zulme ortak olmayacağız

Demokratik Alevi Hareketi, Maraş katliamının 37 yıldönümünde, Kürdistan’daki süren devlet katliamlarını Galatasaray Meydanı’nda protesto etti. “ Susarak zulme ortak olmayacağız” diyen Alevi kadınlar, direniş için meydanda çıla yaktı.

MARAŞ ‘TA BU YANA KATLİAMLAR SÜRÜYOR !

Maraş katliamının 37 yıldönümünde Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Demokratik Alevi Hareketi üyesi kadınlar, Kürdistan’da peşe peşe yapılan devlet katliamlarını protesto etti. “Susarak zulme ortak olmayacağız. Çılalarımızı direniş için yakıyoruz. Maraş’i, Cizre’yi, Sur’u unutmayacağız ” pankartını açan kadınlar, “Susma zulme ortak olma”, “ Katil devlet hesap verecek” sloganlarını attı. Direniş için çıla yakan Alevi kadınlar adına Safiye Çakmak okudu. Türkiye halklarının ve inanç toplulukların zor ve tehlikeli bir süreçten geçtiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Çakmak, “Gün geçmiyor ki yeni bir ölüm haberleri almayalım. Anma yapmadığımız gün neredeyse yok gibi” diye konuştu. Maraş’ı gerçekleştiren faşist ırkçı zihniyetin bugün Kürdistan’da katliamlarına devam ettiğini vurgulayan Çakmak, “Maraş’la yüzleşilseydi, hesabı sorulsaydı bugün bu katliamlar olmayacaktı” dedi.

YEZİD ZİHNİYETİNE DUR DİYORUZ !

Cizre, Silopi, Varto, Diyarbakır’da Saray diktasının öncülüğünde eşi benzeri görülmemiş bir saldırı konseptinin yaşandığını hatırlatan Çakmak, canları katleden AKP devletinin, ibadet evlerine ve kültürüne saldırdığını belirti. Bu savaş konsepti kapsamında Varto ve Dersim deki cemevlerinin bombalanarak yerle bir edilirken, Diyarbakır’da tarihi Dört Ayaklı Minare kurşunlanmış, cami ve kiliselerin yakıldığını dile getiren Çakmak, “Bizler Alevi kadınlar olarak bu acıları çok iyi biliyoruz. Kerbela, Dersim ‘i, Koçgiri ‘yi ve kanayan Maraş ‘ın yasını hala tutuyoruz. Bu yezid zihniyetine tüm gücümüzle dur diyoruz” diye konuştu.

Kürt halkının meşru özyönetim talebini desteklediklerini ve bu talebin Alevi yaşam felsefesine de denk geldiğine işaret eden Çakmak, Saray diktasına karşı, Hüseyin’in aşkı, ana Fatma’nın direnci ile bütün Alevi toplumun ses vermeye ve zulme ortak olmama çağrısında bulundu. 

...