Alman polisinden ‘Magribli suç çetelerine’ dev operasyon

Almanya’da yılbaşında Köln kentinde yaşanan taciz olayları nedeniyle gündemde olan Kuzey Afrikalılara yönelik bu sefer de Düsseldorf kentinde geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendiği duyuruldu.

Almanya’da yılbaşında Köln kentinde yaşanan taciz olayları nedeniyle gündemde olan Kuzey Afrikalılara yönelik bu sefer de Düsseldorf kentinde geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendiği duyuruldu. 300 kadar polisin katıldığı operasyonda Cezayir, Tunus ve Faslı bireylerin katıldığı suç çetelerinin hedeflendiği bildiriliyor.

Düsseldorf Polisi tarafından yapılan açıklamada, kentteki merkezi tren garı ve çevresinde yoğunlaşmış olan suç çetelerine yönelik büyük bir operasyon yapıldığı bilgisi verildi. Operasyonun bölgedeki kap-kaç, gasp, uyuşturucu gibi birçok suça bulaşan çetelere karşı olduğunun vurgulandığı polis açıklamasında, çetelerin büyük oranda Cezayir, Tunus ve Fas gibi Magrib ülkelerinden gelenler olduğu belirtildi.

Eyalet ve Federal polis birliklerinin yanı sıra Belediye yetkililerinin de katıldığı operasyona dair sonuçların bugün kamuoyuna duyurulacağı kaydedildi.

Düsseldorf Polisi’nin Spiegel dergisine verdiği bilgilere göre, kentte Kuzey Afrika ülkeleri vatandaşı 2 bin 200 kadar suçlunun yaşadığı ve kentteki ‘güvenlik sorununu’ ciddi oranda etkiledikleri savunuluyor.

Yılbaşı gecesi Köln kentinde yüzlerce yabancı kökenlinin karıştığı saldırı ve taciz olayları yaşanmış ve bu konu halen de tartışılmaya devam ediyor. Olaylara karışanların büyük kısmının Magrib ülkelerinden gelen mültecilerden oluşması da mülteciler başta olmak üzere göçmenlere yönelik ciddi önyargıların oluşmasına neden olmuştu.

Almanya’daki eyaletlerin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yayınladığı bir raporda ise, haklarında sınırdışı kararı verilen 5 bin 500 kadar Cezayir, Tunus ve Fas vatandaşı olduğu, ancak bu kişilerin sadece 50 kadarının sınırdışı edilebildiği belirtilmişti.