Almanya'da TekoJIN Konferansı başladı

Almanya’nın Kassel kentinde ilk defa gerçekleştirilen “Almanya TekoJIN Konferası” onlarca genç kadının katılımıyla ve büyük bir coşkuyla başladı.

TEKOJIN KONFERANS

TekoJIN  (Jinên Ciwan ên Têkoşer) üyesi genç kadınlar Almanya’nın Kassel şehrinde ilk defa gerçekleştirilen konferansın startını verdi. “Jin Jiyan Azadî- Serbixe Azadî” şiarı ile başlayan konferansa Almanya’da yaşayan onlarca TekoJIN üyesi kadın katıldı.

TekoJIN üyeleri, 2022 yılının Haziran ayında Almanya’nın Frankfurt kentinde Avrupa geneli bir kongre gerçekleştirmişti. Burada önemli kararlar alınmıştı. Bu karardan birisi de kendilerini ülkeler düzeyinde örgütlemekti. Bunun öncülüğü bugün gerçekleştirilen konferans ile Almanya TekoJIN üyesi kadınlar yaptı.
Büyük bir heyecan ile bir araya gelen genç kadınlar, konferans salonunu sarı, kırmızı, yeşil ve mor renkleri ile donattı.

 Konferans salonuna Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit kadın gerillaların fotoğrafları asıldı.

Konferansta Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'ın kitapları, Xwebûn dergisi ve birçok kitabın yer aldığı stant açıldı. Stantta ayrıca TekoJIN üyelerinin özel olarak tasarladığı tişörtler ve çantalar da yer aldı.

Kadınlar konferansa ulusal kıyafetler giyerek katıldı.

 Gün boyu devam edecek konferans Kurdistan şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başladı.

 'BU YÜZYIL KADINLARIN YÜZYILIDIR'

Saygı duruşunun ardından TekoJıN üyesi Berjîn Güneş açılış konuşması yaptı.
Berjîn Güneş, "Almanya’nın her bölgesinden genç kadınların konferansa katılması bizim için çok önemlidir. ‘Jin Jiyan Azadî- Serbixe Azadî’ felsefesi başarılı bir şekilde ilerlemekte, bu yüzden bu yüzyıl kadın yüzyılıdır. Düşman kadının bilgeliğinin ve gücünün farkında olduğu için sürekli kadın kimliğine saldırmakta ve kadını kendi kimliğinden uzaklaştırmak istiyor. Önder APO ‘eğer kadın öncülüğü olmazsa hiçbir zaman doğru bir çizgi yakalayamayız. Özgürlüğe en yakın kadındır’ der. Bu yüzden biz kadınlar olarak sürece doğru yaklaşmalı, Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız ve Özgürlük Gerillalarına yakışır yoldaş olmalıyız” dedi.

 'ÖNDER APO'YU İYİ ANLAMALIYIZ'

 

Berjîn Güneş, sistemin genç kadınlara yönelik uyguladığı oyunlara ve kadın kimliğine saldırmasına dikkat çekerek “Almanya’da doğup büyüyen genç kadınlar olarak, kendi topraklarımızda fiziki olarak uzak yaşıyoruz. Bu yüzden doğru mücadele etmeli ve Önder APO’yu iyi anlamalıyız. Bugün binlerce kadın, bu sistemde şiddetle, tecavüzle yüz yüze kalıyor. Bunun için kendimizi iyi örgütlemeliyiz ve bu durumlara cevap olmalıyız” diye belirtti.

 Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'ın 25 yıldır aralıksız İmralı işkence sisteminde direniş siregilediğine dikkat çeken Berjîn Güneş, “Yaşamımızda ve çalışmalarımızda yenilenmeli ve sürece doğru yaklaşmalıyız. Önder APO’nun direnişinin yanında bizler eksik kalıyoruz. Ağır bir süreçten geçiyoruz. Sadece fiziki olarak değil, psikolojik olarak da saldırı altındayız” diye ekledi.

Berjîn Güneş “Önder APO’nun fikir ve felsefesini yaymalıyız ve giderek güçlendirmeliyiz” diyerek konuşmasını “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganı ile sonlandırdı.

 'ÖNDER APO'NUN PARADİGMASIYLA KENDİMİZİ ÖRGÜTLÜYORUZ'

YJKE adına konuşan Êvîn Serhed, şehit Zilan ve haziran ayı şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Êvîn Serhed, Abdullah Öcalan'ın “Genç Başladık, Genç Başaracağız” sözüne dikkat çekerek, genç kadınların rol ve misyonuna vurgu yaptı.

Êvîn Serhed, “Biz genç kadınlar olarak, düşmanın Kürt halkına yönelik saldırılarına karşı ne kadar savunma içerisindeyiz. Sistem kadını, özellikle genç kadınları kendi isteği üzerine şekillendirmek istiyor” dedi.

Êvîn Serhed’in konuşmasının ardından DEM-GENÇ, Rojava Genç Kadınlar Birliğinden ve Kolombiya feminist örgütü Rodroja’dan gelen selamlama mesajları dinletildi.

 Rojava Genç Kadınlar Birliğinden Berîtan Yusuf, Avrupa’da 24 saat saldırı altında olmalarına rağmen genç kadınların bir araya gelerek kendilerini örgütlemeleri ve konferans gerçekleştirmelerinin önemine dikkat çekti.
Berîtan Yusuf, “Önder APO’ya yönelik yapılan komplonun gerçekleşmesinde rol alan Avrupa devletlerinden Almanya’da, Önder APO’nun fikir ve felsefeleriyle yapılacak olan bu konferans, düşmana büyük bir darbedir. Düşmanın kalbinde genç kadınların Önder APO’nun paradigmasıyla kendilerini örgütlemeleri ve eğitmeleri böyle bir süreçte çok önemlidir” dedi.

Berîtan Yusuf “Rojava’da kadınlar kendileri nasıl örgütledi ve yaşamın her alanında yer alıp Kadın Devrimini öne çıkardıysa, Avrupa’da yaşayan genç kadınlar da kendi örgütlenmelerini büyütmeli ve yaymalıdır” dedi.

DEM- GENÇ üyesi ve Kolombiya feminist örgütünden Rodroja, genç kadınların rol ve misyonundan ve kadınların aynı çatı altında toplanmasının önemine dikkat çekti.

 Selamlama konuşmalarının ardından siyasi sürece dair hazırlanan sinevizyon izletildi.

 Konferansta “kadın sosyolojisi” ve siyasi sürece dair konuşmalar yapıldı.