'Anvers'teki saldırıları AKP ve MİT planlıyor'

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Belçika Halkevi, Anvers'te Kürtlere dönük saldırıların AKP ve MİT'in organizesiyle gerçekleştiğine dikkat çekti.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Belçika Halkevi, Belçika'nın Antwerpen kentinde Kürtlere dönük saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

BELÇİKA POLİSİNE TEPKİ

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Belçika devletinin koyduğu bir haftalık eylemine karşın faşistler sokağa çıkıyor ve Belçika polisi saldırıları seyrediyor.

Olaylar sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Antwerpen polisi bilinçli olarak seyirci kaldı ve uzun girişimler sonucu olaylara 5 saat sonra müdahalede bulundu. ‘Kamu güvenliği gerekçesiyle' 42 Kişi o gün gözaltına alındı ve adli bir soruşturma yapılmadan serbest bırakıldı. 27 Ekim'den beri her gün Kürt esnafların camları kırılıyor ve Türk faşistleri planlı bir şekilde provokasyon yaratmaya devam ediyorlar.

'KONSOLOSLUKLAR PLANLIYOR'

Bu saldılar gerçekleşirken, Belçika hükümeti ve polisi sadece seyrediyor. Bunu kabul edemeyiz. Orada gelişen tüm olaylar Erdoğan’ın konsolosluk eli ile planlandığını biliyoruz. Yüzlerce MİT elemanın buralarda bu işleri planladığını biliyoruz."

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Belçika Halkevi, faşist saldırılara tepkisiz kalmama çağrısı yaptı.