Arjantin’de Türk devleti protestosu

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Kadın Dayanışma Komitesi, Kürdistan’da Türk devletinin yürüttüğü soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla bir eylem düzenledi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in Obelisco Meydanı’nda Kadın Dayanışma Komitesi tarafından düzenlenen eylemde Türk devletinin Kürdistan’daki yıkım ve soykırım saldırılarına dikkat çekilen fotoğraflar da taşındı.

Sur, Cizre, Nusaybin ve Şırnak başta olmak üzere birçok Kürt kentinin yıkılması ve halkın göçe zorlandığının anlatıldığı yazılamalar da bilgilendirme amaçlı kullanıldı.

Eylemde dağıtılan bildirilerde ise Arjantinli devrimci ve feminist kadınların Kürt kadını öncülüğünde gelişen Kürdistan devrimini savunmak, dayanışmak ve eylemde olmak gerektiğine dikkat çekildi.

Komitedeki kadınların aynı zamanda bugün Kürt kadın hareketinin ideolojisi ve mücadelesinin ise kendileri açısından bir umut olarak görüldüğü için saldırılara karşı seslerini yükselttiklerini vurgulandı.

Kadınlar ayrıca Buenos Aires’in en işlek caddelerinden biri olan Corrientes’te ise trafik esnasında, “Türkiye’nin Kürdistan’a dönük bombardımanlarına yeter! Yaşasın Kürdistan devrimi” yazılı pankart açtı ve bildiri dağıttı.