GÖRÜNTÜLÜ

Ateşin ve Güneşin Kadın Milisleri kuruluşunu ilan etti

Ateşin ve Güneşin Kadın Milisleri kuruluşlarını Colemerg, Wan, Erzirom ve İstanbul’daki bir dizi eylem gerçekleştirerek ilan etti.

ATEŞİN VE GÜNEŞİN KADIN MİLİSLERİ

 Ateşin ve Güneşin Kadın Milisleri İşgalci Türk devlet güçlerine yönelik olarak gerçekleştirdikleri bir  dizi eylemle kurulşlarını ilan etti. Açıklamaya göre kadın milisler, 15 Temmuz günü Gever’in İpekyolu Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak isteyen polis ve askerlere yönelik patlayıcılarla bir eylem gerçekleştirdi. Yine Gever’de 3 Ağustos gecesi, Türk polisinin ablukasına karşı Kışla, Cumhuriyet ve Orman mahallelerinde el yapımı patlayıcılarla bir eylem düzenlendi. 
Milisler Wan’da da 18 Temmuz günü Altıntepe Mahallesinde, Güney Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı bir eylem gerçekleştirdi. Xaçort mahallesinde de üç farklı noktada yol kapatılarak düğün ve halaylara yönelik saldırılar protesto edildi. Olay yerine gelen zırhlı araçlara da molotof ve el yapımı patlayıcılarla eylem yapıldı. 

Milisler; Erzirom’da bir zırhlı aracın ateşe verilmesi, İstanbul’un Arnavutköy mahallesinde bir aracın ateşe verilmesi, Esenyurt’ta sanayi trafosunun patlatılması, Bağcılar’da da bir aracın ateşe verilmesi eylemlerini de üstlendi. 

Ateşin ve Güneşin Kadın Milisleri, açıklamasında Kurdistan’da yürütülen özel savaş politikaları ve işgal saldırılarına dikkat çekerek, “Şimdi vurulan her darbeye daha büyük cevap vermenin zamanıdır. Binbir emekle ve şehitlerin kanıyla yaratılan Rojava’yı yaşanmaz hale getirmeye çalışanlara, halkımızın en yiğitlerini fedailerini adanmışlarını kimyasalla bitirmeye çalışanlara, halkımızın demokratik yollarla çözüm arayışlarına irade gaspıyla darbe vurmaya çalışanlara cevap zamanı. 
Zindanlardaki keyfi uygulamalara ve tecrit politikasına cevap zamanı. 
Halayımıza dilimize tahammül edemeyenlere cevap zamanı. 
Her anlamıyla zengin topraklarımızda ektiğimize biçtiğimize emeğimize göz dikenlere bizleri topraklarımızdan sürüp ucuz iş gücü olarak metropollerde insanlık dışı koşullarda çalıştıranlara cevap zamanı. 
Uyuşturucuyla, fuhuşla, kültürsüzlükle bizi yüz yüze bırakanlara cevap zamanı. 
“Ne olursan ol ama namuslu onurlu direnen Kürt olma" diyenlere karşı tarihin gördüğü en örgütlü halimizle cevap veren halk olma zamanı. 
Bu yüz yılda son sozu bizler; kadınlar, gençler ,yurtsever devrimci halk söyleyecek. 
Bu kapsamda Ateşin ve Güneşin Kadın Milisleri olarak kuruluşumuzu 15 Ağustos Diriliş ve Direniş Bayramını kutlayarak ilan ediyoruz. Son sözümüzü söylerken butun kadınları gençleri cevap vermek isteyen herkesi Ateşin ve Güneşin Kadın Milisleri (Milisen Jinen Agir u Rojê) birimlerine çağırıyoruz” denildi.