Atölye çalışması "Kent ve Kadın kentin cinsiyetçi doğası" konusuyla devam ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikası Daire Başkanlığı tarafından başlatılan "Kent ve Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Kent Planlanması" adlı atölye çalışması ikinci gününde.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikası Daire Başkanlığı tarafından başlatılan "Kent ve Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Kent Planlanması" adlı atölye çalışması ikinci gününde "Kent ve Kadın kentin cinsiyetçi doğası" konusu ile devam etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikası Daire Başkanlığı tarafından belediye çalışanlarına yönelik üç gün boyunca sürecek olan "Kent ve Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Kent Planlanması" adlı atölye çalışması ikinci gününde "Kent ve Kadın kentin cinsiyetçi doğası" konusu ile devam etti. Almanya Bremen Jacobs Üniversitesi Uz. Sosyal Psikolog Özden Melis Uluğ ile Vechta Üniversitesi Uz. Sosyolog Diren Yeşil tarafından verilen eğitime Büyükşehir Kadın Politikası Daire Başkanı Mekiye Güzel ve belediye çalışanları katılım sağladı.

Sabah oturumunda toplumun kadına bakış açısına ilişkin tartışmalarla başlayan atölye eğitim çalışması öğleden sonra eğitmenler Uz. Sosyal Psikolog Özden Melis Uluğ ve Uz. Sosyolog Diren Yeşil tarafından atölye eğitimine katılan çalışanlarla beraber Mardin kent merkezinde gezinti yapıldı. Yapılan gezintide kentin çeşitli kahveleri ziyaret edildi. Ziyarette kentin kadınlara bakış açısına ilişkin çeşitli gözlemler yapıldı. Gezintinin ardından atölye eğitimine katılan çalışanlar tarafından yapılan gözlemleri kendi aralarında tartıştılar.