Avesta: Deniz Fırat, halkının sesi olmak için gazeteciliği seçti

KCK Başkanlık Divanı Üyesi Avesta, halk ve gerillanın direnişini yansıtırken yaşamını yitiren Deniz Fırat'ı anarak, "Deniz arkadaşın felsefesinde başarısızlık yoktu" dedi.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı'nda 8 Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ çeteleriyle mücadele eden halkın ve gerillanın direnişini yansıtırken yaşamını yitiren Gazeteci Deniz Fırat'ı KCK Başkanlık Divanı Üyesi Sözdar Avesta anlattı. 
Deniz Fırat'ın çok küçük yaşta büyük acılar yaşadığını ancak bunlara karşı direngen bir kişiliğinin geliştiğini dile getiren Avesta, "Türk devleti yıllarca özel yasalarla Kürdistan'a dönük saldırılar geliştirdi. Heval Deniz'in ailesi de yurtsever bir ailemiz olarak bu saldırıların hedefi oldu. Deniz arkadaş çok küçük yaştayken ailesi göç etmek zorunda kaldı. İlk olarak Rojhilat alanına gelen aile daha sonra Medya Savunma Alanları'na geçti. O dönem daha 7 yaşındaydı. O günden sonra mücadelenin bir parçası oldu. Dört kız kardeş mücadelenin en ön saflarında yerini aldılar. Ablası Bınefş arkadaş kadın özgürlük hareketinin ilk doçka kullanan arkadaşlarından biriydi. Onun anısına şimdi bütün doçkalarımızın üzerine Bınefş yazılır" diye konuştu.

'DİSİPLİNLİ, ÖRGÜTLÜ, YARATICI VE BAŞARILIYDI'

Fırat'ın şehadetinin birinci yıldönümünde konuşan Avesta, şunları anlattı: 
"Bugün Şehit Deniz Fırat arkadaşın şehadet yıl dönümüdür. Özgür basın üyesi Deniz arkadaş geçen sene bugün Maxmur Kampı'nda Mahmur direnişinin haberini yaparken çeteler tarafından şehit edildi. Deniz arkadaş şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla, minnetle anıyoruz. 
Deniz arkadaş bütün çalışmalarında disiplinliydi, örgütlü bir arkadaştı, yaratıcıydı; hep başarıyı esas alırdı, Deniz arkadaşın felsefesinde başarısızlık yoktu. Hiçbir zaman başarısızlığı kabul etmezdi, ne olursa olsun 'ben başarılı olacağım' derdi. Bundan dolayı her ne çalışmaya el atsaydı başarıyla yapardı. Uzun yıllar özgürlük mücadelesinde yer aldı. Hiç okula gitmemesine rağmen mücadele saflarında okumayı, yazmayı ve tekniği öğrendi. Halkının sesi olmak için gazetecilik mesleğini seçti ve büyük bir iradeyle bu alanda güçlü çalışmalar yürüttü. 'Bilmiyorum' demedi, bilmek için çaba sarfetti. Yüreğindeki öğrenme azmini hiçbir zaman yitirmedi. Bu çalışmayı yaparken hiçbir şekilde kendini sınırlamadı ve hem yazılı hem de görsel alanda bir çok çalışmaya imza attı."
KCK Başkanlık Divanı Üyesi Sözdar Avesta,  Deniz Fırat'ı küçük yaşından itibaren tanıdığını vurgulayarak, "Yaşam mücadelesinde inatçı ve kararlıydı. Yapmak istediği her şeyi yapar ve inadıyla başarıya ulaşırdı. Son nefesine kadar çok sevdiği gazetecilik mesleğini en doğru şekilde yerine getirdi ve bu uğurda şehit düştü. Şehadetinin yıl dönümünde özgür basının sesi olan Deniz Fırat arkadaşı saygıyla anıyoruz" dedi.