'Barış için 1000 kadın' imza kampanyası sürüyor

Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) "Barış için 1000 kadın" imza kampanyası için Beşiktaş ve Kadıköy Khaldeon Meydanı'nda stant açtı.

Kürdistan'da süren abluka ve saldırılara karşı Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) tarafından başlatılan "Barış için 1000 kadın" imza kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında BİKG üyeleri İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy Khaldeon Meydanı'nda stant açtı.

Beşiktaş'ta "Ölümden değil, yaşamdan yanayız barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz! Birbirimize güç, barışa imza veriyoruz" pankartını açan kadınlar, Kürdistan'daki savaşı durdurma çağrısı yaptı. "Yeter artık bu savaş sürmesin, bombalar ve havan topları yerine gerçek bir müzakere başlasın" diyen kadınlar bildiri dağıttı ve imza topladı.

Kadıköy Khaldeon Meydanı'nda da stant açan BİKG üyeleri, "Siz çocuğunuzun ölüsünü hiç buzdolabında sakladınız mı?", "Barış için bir imza da sen ver" yazılı dövizler açtı. Tüm kadınları barış için imza atarak umudu büyütme çağrısı yapan kadınlar, "Savaş hiçbir çözüm getirmezken, her gün acıları büyütürken sorunları bombalarla değil müzakereyle çözülmesine, hakikatleri konuşmaya ve barışa ihtiyacımız var. Buna hakkımız var" diye belirtti.

BİKG toplanan imzaları 6-7 Şubat'ta Meclis'e teslim edecek ve 31 Ocak Pazar günü ise saat 13:00'te Kadıköy İskele Meydanı'da basın açıklaması yapacak.