‘Başlık parası, zorla evlilikler ve namus cinayetine hayır’ konferansı düzenlendi

UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi’nde “Başlık parasına, zoraki evliliklere, namus cinayetlerine hayır” konulu bir konferans yapıldı.

UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi’nde “Başlık parasına, zoraki evliliklere, namus cinayetlerine hayır” konulu bir konferans yapıldı.

UTAMARA’nın 2014’te başlatmış olduğu “Başlık parasına, zoraki evliliklere, namus cinayetlerine hayır” projesi kapsamında dün bir konferans düzenlendi. Projenin bitiş konferansı da olan dünkü konferans sinevizyon gösterimi ve UTAMARA çalışanı Sandra Kreil’in açılış konuşması ile devam etti.

Elliyi aşkın kadının katılımıyla düzenlen konferansta İslami Hareket adına Hatice Turhallı, gazeteci Aysel Avesta, UTAMARA temsilcisi Amara Güneş ve Êzîdî Kadın Meclisi temsilcisi Sabriye Sevgat birer konuşma yaptı.

Konferansta yürütülen tartışmalarda ise, söz konusu projenin uzun vadeli bir kampanyaya dönüştürülmesi noktası ele alındı.

Başlık parası, zoraki evlilikler ve ‘namus’ cinayetlerine karşı toplumsal bir direniş kültürünün oluşturulması noktasında da görüş birliğine varılarak, yeni bir kampanyanın başlatılması gerektiği ihtiyacı dile getirildi. Kampanya kapsamında seminerle, toplantılarla birlikte kitlesel eylemlerin yapılması gerektiği de vurgulandı. Ancak bu şekilde uzun vadede gelecek nesillere kadının bir meta olmadığı, kimsenin malı olmadığı mantığıyla yaklaşımın önüne geçilebileceği de belirtildi.