Binler 3 Kürt kadın siyasetçiyi uğurlamak için toplandı

Silopi’de Türk devlet güçlerinin infaz ettiği 3 Kürt kadın siyasetçiyi memleketlerine uğurlamak için binlerce kişi Şırnak Devlet Hastanesi önünde toplanmaya başladı.

Silopi’de devlet güçleri tarafından önce açılan ateşle yaralanan daha sonra ise yaralı halde infaz edilen Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır, KJA Yönetim Kurul ve DBP PM üyesi Seve Demir ve KJA üyesi Fatma Uyar’ı memleketlerine uğurlamak için binlerce kişi cenazelerin bekletildiği Şırnak Devlet Hastanesi önünde toplandı.

“Şehid namirin”, “Jin jiyan azadi” sloganları ile 3 Kürt kadın siyasetçi için yapılacak törene katılmak üzere HDP milletvekilleri, HDK Eşbakanı Sebahat Tuncel ve KJA Eşsözcüsü Ayla Akat Ata da hastaneye geldi. Yapılacak törenin ardından KJA üyesi Fatma Uyar için Şırnak merkezde cenaze töreni düzenlenecek.

Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ise doğum yeri olan Silopi'nin Zıristînê köyünde toprağa verilecek. KJA Yönetim Kurul ve DBP PM üyesi Sêvê Demir'in cenazesi de önce Mardin'e getirilecek. Memleketi Mardin'de Midyat ilçesi çıkışında saat 13.00'te kitlesel bir törenle karşılanacak olan Demir ardından Amed'e uğurlanacak.