‘Birlikte çalışarak direnerek başarıyı yakalayacağız’

PAJK ve PKK’li tutsaklar için yeni yıl mesajı yayınlayan KJK Koordinasyonu, “Yeni yılda özgürlük ve direniş temelinde Kürt halkı, kadınları olarak çok daha güçlü karşılık vereceğiz” dedi.

PAJK ve PKK’li tutsaklar için yeni yıl mesajı yayınlayan KJK Koordinasyonu, “Yeni yılda özgürlük ve direniş temelinde Kürt halkı, kadınları olarak çok daha güçlü karşılık vereceğiz” dedi.

PAJK ve PKK’li tutsaklar için yeni yıl mesajı yayınlayan KJK Koordinasyonu, bu tarihi özgürlük yürüyüşünün önemli bir parçasının da zindanlar olduğunu belirtti.

Zindan direnişlerinin Apocu hareketin en başından beri hep en önemli halka ve arkadaş yapısına her açıdan güç, moral veren ve önemli bir direniş mevziisi olduğu da vurgulanan mesajda şunları belirtti: “Öncelikle sizleri özgür dağlarımızdan en içten sevgi, selam ve saygılarımızı gönderiyor, tek tek hepinizi bütün sıcaklığımızla kucaklıyoruz.

Özgürlüğün amansız yollarında büyük bir irade, fedakârlık, cesaret ve bilinçle yürüyerek biz kadınlara ön açan önderimiz, Başkan Apo’ya en içten sevgilerimizle bağlılığımızı ve büyük özlem duygularımızı bir kez daha bu vesile ile belirtmek istiyoruz. Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesinin yaratılması ve geliştirilmesinin, kutsal kadın yoldaşlığının, dostluğunun oluşturulmasının baş mimarı Başkan Apo’dur. Bu anlamda bir kez daha minnettarlığımızı Başkan Apo karşısında belirtmek istiyoruz. Önderliğin özgürlüğü Kürtlerin ve kadınların özgürlüğüdür. Önderlik savunmaları çerçevesinde toplumun yeniden inşası ile özgürleşme her anlam da sağlanabilecektir.”

2015 yılında Kürt halkı üzerinde büyük planların olmasına karşılık en büyük cevabın da direnişle verildiğini belirten KJK Koordinasyonu “Kadın özgürlük mücadelemiz hiçbir devrime nasip olmayacak kadar çok önemli bir gelişim gösterdi. Çok önemli özgürleşme fırsatları halen elimizdedir. Kadınlar açısından çok önemli bir irade, bilinç, örgütlülük oluşsa da almamız gereken çok önemli mesafeler vardır. Önderliğimizin belirttiği gibi en önemlisi özgürlük yürüyüşünün içinde doğru bir tarz ve duruşla yürümek bu yolun içinde ilerlemektir. Ancak halen önemli eksik ve yetersizliklerin olduğunun farkındayız. Bu süreçteki tüm eksik ve yetersizliklerden kendimizi de sorumlu görüyoruz. Kadın devrimini yaratmak çok farklı bir olaydır. Direniş, fedakarlık, cesaret, bağlılık sorunumuz olmasa da halen kadın sistemini derinlikli oluşturma, geliştirme kendini güçlü bir sistem haline getirmede öncülükte yaşadığımız sorunlar var. Militan kadın kişiliğini yaratma da geleneksel, klasik yaşam alışkanlıklarını aşma da esasında tüm derinliği ile kapitalist modernist zihniyetten, yaşam kalıplarından kurtulma sorunlarını ve çözümleri üzerinde durmaktayız. Özgürlüğün etik ve estetiğini geliştirme konusunda halen ciddi sıkıntılar var. Geleneksel yaşam kalıplarının ve ölçülerinin derinlikli aşılması önemli olmaktadır. KJK olarak özellik le kadın sisteminin oluşturulması, geliştirilmesi yeniden inşada öncülük ve boyutların pratikleşmesi, en son öz savunma gündemimizdedir. Demokratik özerk Kürdistan ancak özgür kadınla yaratılabilir ve geliştirilebilir. Bunun yaşamsallaşması ve pratikleşmesinde iddia, irade, inanç ve bilinçteki güçlenme çalışmalarını sürdürmekteyiz.”

Bu politikaların boşa çıkartılmasının diğer bir ayağının da özgürlük temelinde direniş olduğu da vurgulanan mesajda, “Sakine Cansız arkadaşın yaşamı, direnişi ve duruşu ile kadın özgürlük tarihimizin en canlı örneği olarak karşımızdadır. Kadının direnişçi, özgürlükçü ruhu Sakine Cansız arkadaşın şahsında pratikleşmişti. Diyarbakır zindanlarındaki kadın duruşu ve direnişi tüm cezaevindeki arkadaşlara ve halkımıza güç, moral vermiş, öncülük etmiştir. Sakine Cansız arkadaş bir kadın lider olarak dünya insanlık tarihinde çoktan yerini almıştır. Ve zindanda, yaşamın her alanında direnen binlerce, milyonlarca özgürlük aşığı kadın vardır. Şehitlerimiz vardır. Mazlumların, Semaların direnişi destansı direnişler olup her zaman ilerlememiz gereken çizginin yol göstericileri olmuşlardır. Zindandaki arkadaşlar dışarda ki gelişmeleri izleyip sürekli bir direniş tutumu içinde her zaman olmuşlardır” dedi.

Özgürlük mücadelesinin her an, her yerde yürütülmesi gerektiğine de dikkat çeken KJK Koordinasyonu mesajına şöyle devam etti: “Anın devrimcisi olmadan vahşi kapitalist sisteme karşı durmamız mümkün değildir. Kapitalist sistemin yaşam anlayışını her alanda aşmalıyız. Güçlü kadın kominalitesini, kadın birliğini, yoldaşlığını paylaşımını geliştirmeliyiz. Her militan olduğu her yer de PAJK, PKK kadrosu olarak özgürlüğü, direnişi temsil etmektedir. Mekânların değişimi koşulara bağlı olarak mücadele araçlarının değişimini getirir. Ancak öz değişmez. Bizler kadınlar olarak siyasette, askerlikte, halkın içinde, basın da, diplomasi de, sanatta, zindanlarda her yerde mücadeleci ruhu asla bırakmayız. Mutlak mücadele açısından katabileceklerimizin hepsini katmakla yükümlüyüz. Bu açıdan zindandaki arkadaşların duruşu, yoğunlaşması ve direnişi bizim temel mücadele gerekçemiz olmaktadır. PAJK’lı tutsaklar farklıdır. Farklılık önder Apo öncülüğündeki özgürlük ideolojisindedir. Biz 21. yüzyılın en kapsamlı kadın ideolojisi argümanlarına ve araçlarına sahip bir hareketiz. Bugün Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesi, direnişi, duruşu tüm dünya da örnek olarak gösteriliyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi zindan da bulunan kadın arkadaşların direniş, özgür yaşamdaki kararlılıkları ve inancıdır. Hiçbir devrimsel harekette bu kadar sayı da kadın tutuklanmadı, bu kadar uzun süre zindan da kalmadılar. Bu özgür kadın mücadelemizin özgürlük düşüncesin de ki radikalliğin de en somut bir göstergesidir.”

‘DIŞARIDAKİ MÜCADELEYE GÜÇLÜ HAZIRLANIN’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın zindan da bulunan tüm PKK li ve PAJK li tutsaklara perspektifleri belli olduğu ve tüm arkadaşlarının dışardaki mücadeleye güçlü hazırlanmaları gerektiğine dikkat çeken mesajda şunlar ifade edildi: “Bu anlam da düşünsel faaliyetlere, çalışmalara büyük önem vermelidirler. Kadın tarihimizin, kadın düşüncelerimizin, Jinoloji eksenli çalışmaların geliştirilmesi ve tüm topluma mal edilmesi sorununu yaşamaktayız. Özellikle her arkadaş bunları geliştirme rol sahibi olmalı sorumluluk duymalıdır. Düşmanın zindan üzerinde ki politikaları böylelikle boşa çıkarılabilir. Her yerde direniş sloganı görevlerimizi tam ve doğru yerine getirirsek anlamını bulur. Hatta düşünsel boyuttaki çalışmalarla arkadaşların bizi güçlü tamamlaması, etkilemesi yönlendirmesi gerekmektedir. Bu temeldeki çalışmalar vardır. Daha da derinleştirilmelidir. 2016 yeni yıl itibarı ile daha güçlü başlangıçlarla bunun eksiksiz başarılacağına inanıyoruz.”

Yeni yılı tüm PAJK ve PKK tutsaklarına kutlayan KJK Koordinasyonu, “Yeni yılda özgürlük ve direniş temelinde Kürt halkı, kadınları olarak çok daha güçlü karşılık vereceğiz” dedi.

Geçmiş yıllardaki eksikliklerin, yetersizliklerin daha güçlü tamamlanacağını da belirten KJK Koordinasyonu mesajında şunları kaydetti: “Öncü militanlar olarak bu kez Önderliğe, halka yeterli ve doğru cevaplar vereceğiz. Özgür kadın ve erkekler olarak en başta kendi kişiliklerimizdeki kördüğümleri çözerek ilerleyeceğiz. Özgür Kürdistan’ın özgür insanları olarak yaşamayı hak ettiğimizi tüm ilerici insanlık ile birlikte, onlarla da kenetlenerek başaracağız. Demokratik özerk bir Kürdistan’da özgür kadınlar, erkekler olarak yaşamaya onurluca hak kazanacağız. Önderliğimize layık özgür militanlar olarak mücadelemizi yükselteceğiz. Önderliğimiz, halkımız, gerillalar, tüm PAJK’lı, PKK’li militanlar birlikte çalışarak, direnerek başarıyı yakalayacağız. Özgürlük mutlaka kazanacaktır.

Bu temel de Önderliğimizin yeni yılını KJK olarak kutluyoruz. Layık olmanın mücadelesini tüm kadın militanlar olarak hep sürdüreceğiz. Büyük özlem, sevgi ve bağlılığımızla çalışacağız. Başaracağız.

Zindandaki tüm yoldaşları da KJK olarak en içten sevgimizle selamlıyoruz. Yeni yıllarını kutluyoruz. Özgürlük mücadelesinde birbirine kavuşmayı, özgür yaşam alanlarında güçlü buluşmayı gerçekleştirmenin mücadelesini canla başla vereceğiz.

Önderliğimizle, tüm yoldaşlarımızla, özgürlük mekanlarında yeniden buluşacağız. Ruhsal olarak zaten hep birlikteyiz. Bunu somutluğa kavuşturacağız. Özgürlük kazanacaktır.”