CENİ’den Celaliyan ve siyasi tutsakların özgürlüğü için eylem dizisi

CENİ, Doğu Kürdistanlı siyasi tutsak Zeyneb Celaliyan ile tüm siyasi tutsaklara özgürlük kampanyası çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenleyecek.

CENİ, Doğu Kürdistanlı siyasi tutsak Zeyneb Celaliyan ile tüm siyasi tutsaklara özgürlük kampanyası çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenleyecek. Berlin, Hamburg, Münih ve Frankfurt’taki İran Konsoloslukları önünde protesto eylemleri düzenlenecek. Ayrıca birçok kentte de bilgilendirme standı açılacak.

Yazılı bir açıklama yapan Kürt Kadın Barış Bürosu (CENİ), “Zeyneb Celaliyan ile tüm siyasi tutsaklara özgürlük” kampanyası çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenleyeceğini belirtti. Açıklamada, Almanya’nın Berlin, Hamburg, Münih ile Frankfurt kentlerindeki İran konsoloslukları önünde protesto mitinglerinin yanı sıra, Düsseldorf, Duisburg, Wuppertal, Dortmund, Hamburg, Bremen, Berlin, Bonn, Hannover, Nürnberg, Heilbronn, Aschaffenburg, Mainz, Darmstadt, Heilbronn, Aachen, Köln, Dresden ve Münih'te ise, İran tutuklular günü ile Uluslararası İşkence ile Mücadele Günleri (20-26.06) arasında bilgilendirme standı açılacağı kaydedildi.

Ayrıca Celaliyan ve siyasi tutsakların özgürlüğü için Iran Konsolosluklarına kart postal gönderileceği de kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili yetkililere dosyalar sunulacağı da belirtildi. CENI tarafından hazırlanan açıklamalar kamuoyu ile paylaşılacak. Eylemlere güçlü katılım çağrısı yapan CENİ, daha fazla bilgi için de şu adrese başvurulabileceğini vurguladı. [email protected]

...