DBP: Silopi'de insanlığı kurtarmak isteyen kadınlar katledildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, Paris ve Silopi'deki infazlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Kürt ve Türkiyeli kadınlara mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Yazılı açıklama yapan DBP Kadın Meclisi, 'çözüm süreci' için görüşmelerin başladığı 2013 yılında, Fransa'nın başkenti Paris'te devrimci üç Kürt kadın olarak Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez'in katledildiğini hatırlattı. "Bu uluslararası komplo sonucu öldürülen Kürt kadınlarının asıl failleri, katliam, dördüncü yılına girmek üzereyken de hala uluslararası bir şekilde bulunamamıştır" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Ayrıca bugün de Kuzey Kürdistan'da Türk devleti, 2013’te Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı müzakere sürecini çeşitli oyun ve hilelerle bitirmesi ve savaşı aylardır başlatmış olmasıyla birçok sivil katliamının -kadın, çocuk, yaşlı, hamile demeksizin, terörize ederek- startını vermiştir. Savaşın devamında da Paris Katliamı'nın tam da dördüncü yılına girerken Şırnak/Silopi'de üç Kürt kadın siyasetçi, kadın aktivist; Sêvê Demir, Fatma Uyar, Pakize Nayır'ın hunharca, insanlık dışı bir şekilde katledilmesi de ayrı bir muammadır. "

Açıklamada, "Biz kadınlar, bu katliamları unutmayacağız. Bu katliamlar, insanca bir yaşamı örgütleyenler şahsında insanlığa; zulme karşı direnenlere, mücadele ederek insanlık onurunu kurtarmak isteyenlere karşı yapılmıştır" diye kaydedildi.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM; İNSANLIK ONURUNA SAHİP ÇIKALIM'

DBP Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı: "Coğrafyamızda bu yaşanan insanlık dışı uygulamalara son verilsin istiyoruz. Başta kadınların, tüm halkımızın üzerinde yoğunlaşan baskılara, derinleşen savaşa karşı; mücadeleyi büyütmeye ve başta Kürt kadınları ve tüm Türkiyeli kadınları direnişle; taleplerimizi mücadeleyle büyüterek, güçlendirerek haykırmaya, insanlık onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz."