DBP: Tecavüzcü kültüre karşı sesimizi yükseltelim

DBP, YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün, katledildikten sonra çırılçıplak soyan ve bunun görüntülenerek basına servis edilmesini sağlayanların yargılanmasını istedi.

DBP, YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün, katledildikten sonra çırılçıplak soyan ve bunun görüntülenerek basına servis edilmesini sağlayanların yargılanmasını istedi. DBP, tüm toplumu ve Kürt halkını tecavüzcü kültüre karşı sesini yükseltmeye çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş'un Varto İlçesi'nde YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ın katledildikten sonra soyularak, görüntülerinin çekilmesi ve basına servis edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Eltürk'e uygulanan cinsiyetçi, erkek egemen vahşete karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirten DBP, "Eltürk'e dönük gerçekleşen bu ahlak dışı yaklaşım özelde Kürt kadını, genelde ise tüm kadınlara ve Kürt halkına dönük gerçekleştirilmiş insanlık dışı bir durumdur. Katledildikten sonra cenazeye yapılan bu insanlık dışı muamele hiçbir ahlaki değer ile açıklanamayacağı gibi barbarlık ötesi bir durumu ve ahlaksızlığın ne boyutta meşrulaştığını ifade etmektedir" dedi.

Dünyanın neresinde olursa olsun böylesine bir vahşet ve ahlaksızlığa karşı büyük bir tepki oluşacağını belirten DBP, "Ancak söz konusu ahlaksızlık Kürt halkı ve Kürt kadınına yönelik olunca, ahlak ve namus bekçileri ahlaklarını sessize alıyorlar" dedi.

Türkiye'de yaşayan kadınlar ve Kürt kadınlarının bu alçaklığa sessiz kalmayacağını belirten DBP, YJA Star gerillası Kevser Eltürk'e uygulanan vahşetin, AKP ve devletin uyguladığı Kürt halkına inkar politikalarıyla bağlantılı olduğunu vurguladı.

Vahşeti lanetleyen DBP, "Bu görüntüleri çekenler, çekilmesine izin veren sorumlular ve bu ahlaksızlığa ortak olan herkes açığa çıkarılıp yargılanmalıdır" dedi, tüm halkları tecavüzcü kültüre karşı sesini çıkarmaya, demokratik tutum almaya çağırdı.