DBP Yerel Yönetimler Kadın Kurulu toplantısı yapıldı

DBP Yerel Yönetimler Kadın Kurulu, yıllık ara dönem toplantısını Amed Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirdi.

DBP Eş Genel Başkanı Ayna, devletin soykırımcı saldırılarına dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından bu savaşın zaferi yoktur" dedi. Ayna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kenan Evren ve Hitler'e benzetti.

DBP Yerel Yönetimler Kadın Kurulu, yıllık ara dönem toplantısını Amed Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirdi.

"Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim. Demokratik özgür yaşamı inşa edelim" sloganıyla  düzenlenen toplantıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, katledilen Kürt kadın siyasetçiler Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Sakine Cansız, Pakize Nayır, Seve Demir, Fatma Uyar ile DEHAP'ın kurucularından Mehmet Abbasoğlu'nun fotoğrafları asıldı. Toplantıya, tüm kadın belediye eş başkanlarının yanı sıra KJA, Barış Anneleri Meclisi ve DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna katıldı.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN YAKLAŞIMLARINI HATIRLATTI

Açılış konuşmasını yapan Ayna, savaşın tüm hukuksuzluğunun dayatıldığı bir ortamda siyaset yapmaya çalıştıklarını söyledi. Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaymakamlarla yaptığı toplantıda "Gerektiğinde mevzuata uymayın" sözlerini hatırlatan Ayna, "Bu sözlerden sonra söyleyecek hiçbir şey kalmadı" vurgusunda bulundu.

HDP'li milletvekillerinin Kürdistan'da devam eden kuşatma ve katliamlara ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmeye çalıştığını ancak Davutoğlu'nun görüşmediğine dikkat çeken Ayna, "En sonunda vekillerimiz Başbakan'ı koridorda yakalıyor ve Başbakan en çirkin gülümseyişi ile dönüp 'önce hendekleri kapatın' diyor. Böyle bir yaklaşımla nasıl siyaset olacak? Düşman olarak gören bir yapıyla nasıl çözüm geliştirilecek? Nasıl bir barış gelecek ve nasıl bir güven ortamı oluşturulacak? Düşünün ki Cizre'deki yaralıları almak için bölgeye giden ambulansın güzergâhı onlar belirliyor ve ambulansı yaralıların bulunduğu adresin tam tersine yönlendiriyorlar. Bundan sonra onların sözlerine nasıl güveneceğiz ve nasıl onlarla siyaset yapacağız?" şeklinde konuştu. 

'SOYKIRIM MANTIĞI!'

Türkiye'nin Kürt halkını düşman ilan ettiği için siyasetin yürütülemediğini aktaran Ayna, 2 yıllık çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bozulduktan sonra "Tek dil, tek millet" söyleminin tekrar hayata geçirildiğini ve savaş kararı alındığını vurguladı. Ayna, geçmiş dönemle bugünün söylemleri ve zihniyetinin birbirinin aynısı olduğunu belirterek, "Biz ısrarla bu mantığın soykırım mantığı olduğunu söylüyoruz. Yaşadığımız gün, siyasetin tamamen anlamını yitirdiği gündür" dedi. 
Ayna, savaş ortamını yaratanların siyaseti çıkmaza soktuğunu söyledi. Kürt halkının boyun eğmeyerek yıllarca direndiğini ve direnmeye devam ettiğinin altını çizen Ayna, baskı uygulamalarıyla halkın direncinin kırılacağı düşünüldüğünü ancak Kürt halkının direnmekten vazgeçmediğini dile getirdi. Ayna, şöyle devam etti: "Tüm bu vahşi uygulamaları devlet Türklük adına yapıyor. Türk halkı insanlığını ve vicdanını konuşturmalıdır ve benim üzerime savaş planları yapamazsın deyip onurunu korumalıdır. Cizre'de 13 yaşında bir çocuk iç kanamadan ölüyor. Bu mudur Türk onurunu kurtarmak? Bu durum bile ne kadar kirli ve iğrenç bir savaş yürütüldüğünün göstergesidir." 

'ZAFER KAZANAMAZLAR'

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından bu savaşın zaferi de yoktur. Katliamlar üzerinden zafer olmaz. Tarih, bunun kanıtıdır. Hitler, bunun en güzel örneğidir" derken, Erdoğan ve hükümetinin Kenan Evren ve Hitler ile aynı zihniyette olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.