DEM Parti Kadın Meclisi: Cesaretimizi mücadele geleneğimizden alıyoruz

DEM Parti Kadın Meclisi, Milletvekili Saliha Aydeniz’i tehdit eden Bahçeli’ye, “Cesaretimizi, mücadele geleneğimizden alıyoruz” diyerek, kadınların bu tehditlere pabuç bırakmayacağını vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz’in Colemêrg halkının iradesinin gasp edilmesi ile ilgili Türk meclisinde  "Kurdistan'da işgalcisiniz" şeklindeki konuşmasına karşılık, “Sanırım bu canlı fazla yürek yemiş, kanat takmadan yüksekten uçmaya çalışmaktadır" şeklinde faşist söylemlerle tehdit etmişti. DEM Parti Kadın Meclisi, yaptığı yazılı açıklama ile, Bahçeli’nin tehditlerinin tüm kadınlara ve siyasetçilere yönelik olduğunu belirterek, karşısında mücadele sözü verdi.

Kadın Meclisi şu açıklamayı yaptı:

“Cinsiyetçi, faşist söylemleri ile bilinen iktidarın küçük ortağının başkanı, Milletvekilimiz Saliha Aydeniz’in kayyum siyasetine karşı yaptığı konuşmayı hedef alarak tehdit etmiştir.

Saliha yoldaşımıza “bu canlı çok fazla yürek yemiş, kanat takmadan yüksekten uçmaya çalışmaktadır” sözlerini sarf eden bu zat iyi bilsin ki; kadınlar bu tehditlere pabuç bırakmaz. Kadınların iradesini gasp eden kayyum siyasetine karşı mücadele etmekten vazgeçmez.

ÖZGÜRLÜĞE, EŞİTLİĞE KANAT ÇIRPANLARIZ

Doğrudur; bizler yürekli, cesur kadınlarız. “Kanat takmadan uçmak” diyerek kadınları tehdit edenler; kadınların kanatlarının neye çırptığına dönüp bakmalarını tavsiye ediyoruz.

Bizler mücadelemizle erkek egemenliğine, siyasetine karşı özgürlüğe, eşitliğe kanat çırpanlarız. Ne tehditlere ne de erkek egemen ittifakınıza karşı susacak, boyun eğecek bir yerde olmayız.

Dün olduğu gibi bugün de her türlü zulme rağmen cesurca sözünü söyleyen, tepkisini ortaya koyan kadın siyasetçilerden, kadın siyasetimizden nasıl korktuğunuzu biliriz.

HER YERDE, HER AN SÖZÜMÜZÜ KURMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Kayyum rejimini, gasp ve talan siyasetini meşrulaştırmak için cinsiyetçi ve milliyetçi söylemlerin arkasına sığınarak kadınları siyasetin dışına itemeyeceksiniz. Kayyum gasptır demekten, irademizi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bizler cesaretimizi, mücadele geleneğimizden alıyoruz. Geçmişi karanlıklarla dolu olanlar, Kürt halkına, kadınlara düşman siyaseti yürüterek ayakta durmak isteyenler daha fazla küçülmeye mahkûmdur.

SALİHA AYDENİZ YALNIZ DEĞİLDİR

Kadın siyasetçilere, yoldaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırılara karşı mücadeleden geri adım atmayacağız. Erkek siyasetinize karşı her yerde her an sözümüzü kurmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Saliha Aydeniz’e yönelik yapılan bu tehdit tüm kadınlara, siyasetçilere yapılmıştır. Bunun karşısında mücadeleyi yükseltmek, dayanışmayı büyütmekte bizlerin sözüdür.

Saliha Aydeniz yalnız değildir!”