GÖRÜNTÜLÜ

Dersim’deki anneler Ana Fatma’yı ziyaret etti

Dersim’deki kadınlar Anneler Günü dolayısıyla Ana Fatma’yı ziyaret etti.

Dersim’de bir grup kadın Anneler Günü vesilesiyle KJA ve MEYA-DER öncülüğünde Ana Fatma’ya gidip mum yakıp kopma dağıttı. Ana Fatma’ya giden kadınlar yolda polisler tarafından keyfi olarak durdurularak kimlik kontrolü yaptı.

Ana Fatma’da düzenlenen Anneler Günü etkinliğine Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, HDP PM Üyesi Nuran İmir, DBP PM Üyesi Zahide Besi, MEYA-DER temsilcileri, KJA üyeleri ve şehit anneleri katıldı. Anneler Saray çetelerine lanet okudu.

ANF'ye konuşan Fadime Ertuğrul, "Anneler Günü dolayısıyla Ana Fatma’ya geldik, lokmamızı dağıttık. Tüm anneler bugün gözyaşı döküyor, biz Anneler Günümüzü kutlayamıyoruz. Bize gözyaşı döktürenlere Saray’a hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

“Artık savaş istemiyoruz, ölümler dursun” diyen Sakine Kılan ise, "Çok acı çektik artık yeter. Biz annelere en büyük acıları yaşattılar. Ama her şeye rağmen fedakâr ve umut olup dimdik durduk karşılarında. Bugün de karşılarında dimdik duracağız. Çocuklarımızın mirasını asla unutmayacağız, torunlarımıza aktaracağız"  şeklinde konuştu.

Hanım Yıldız da şunları söyledi: “Her güneşin doğuşunda çocuklarımıza dua ediyoruz. Bugün de Ana Fatma’dayız. Xızır çocuklarımızın yanında olsun, onlara güç kuvvet versin."

Tüm kadınların Anneler Günü’ nü kutlayan HDP İl Eş Başkanı Makbule Tulga, “Annelerimiz yıllardır acılar çekiyorlar, coğrafyamız bu acılara şahit dağların dili olsa da bu acıları anlatsa keşke. Çılalarımızı bugün Ana Fatma’da barış için yaktık” dedi.

Dersim Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun da yaptığı konuşmada şu hususlara dikkat çekti: “Umutlarımızı yitirmiyoruz çünkü insanlar umutlarıyla yaşar. Bizler de her şeye rağmen umutlarımızla yaşamaya çalışıyoruz. Bugün Ana Fatma'nın diyarında dualarımızı ediyoruz. Bizim düşüncemiz insanların ölmemesi, özgürlük içinde bir arada olmasıdır. Birlikte yaşamayı esas aldığımız için mücadele ediyoruz. Mücadelemizi sürdürelim. Analar öyle kahramanlar doğurdular ki, o yüzden korkmuyorlar ve özgürlük arayışlarını sürdürecekler."

Konuşmaların ardından Kirmancki kilamlar seslendirilen kadınlar, Ana Fatma'dan ayrıldı.

...