Dersim, katledilen üç kadın için sokağa çıktı: Diz çökmeyeceğiz!

Dersim'de yüzlerce kişi, belediye önünde Silopi'de üç kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etti.

Dersim'de yüzlerce kişi, belediye önünde Silopi'de üç kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etti. Eyleme, HDP Dersim eski Milletvekili Edibe Şahin, HDP Dersim Millervekili Alican Önlü, Dersim Belediyesi Eş Başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, KJA, HDP, DBP ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Eylemde konuşan Altun, "Silopi'de üç kadın arkadaşımızın katledildi. Ve biz diyoruz ki, daha söyleyecek sözümüz, direnecek gücümüz, kazanacak özgürlüğümüz var" dedi.

'ERİL İKTİDAR KADINDAN KORKUYOR'

Altun, Silopi'deki infazların Paris Katliamı'nın yıl dönümüne denk gelmesine işaret ederek, "Bu halk sizin yapmış olduğunuz katliamlar karşısında boyun eğmedi. Bu halk sizin inkârınız ve asimilasyonlarınıza karşı diz çökmedi ve diz çökmeyecek. Eril iktidar kadından korkuyor çünkü bu mücadele kadın özgürlüğünün mücadelesidir. Sewe, Fatma, Sakine, Pakize, Sibel, Beritan, Ronahi ve daha ismini sayamadığımız binlerce arkadaşımız için diyoruz ki, sizler rahat uyuyun; bizler sizin özgürlük mücadelenizde omuz omuza, yan yana mücadele eden arkadaşlarınız olarak bayrağınızı yerlere düşürmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Önlü ise bu mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin mesajını vererek, "Saray ve çetesine karşı mücadelemizde ısrarlıyız" dedi.
Konuşmaların ardından kitle, alkış ve sloganlar eşliğinde Dersim Belediyesi önünden ayrıldı.
 

...