Dersimli kadınlar, Kevser Eltürk için sokağa çıktı

KJA Dersim bileşenleri, YJA Star savaşçısı Eltürk'ün infaz edilmesi ve işkenceye uğramasını protesto etti.

YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) Muş'un Varto ilçesinde yaşamını yitirdikten sonra cenazesine işkence yapılmasına ilişkin, KJA Dersim bileşenleri öncülüğünde Sanat Sokağı’nda protesto eylemi düzenlendi.
"Ekin Wan Onurumuzdur, Mücadele Gerekçemizdir" yazılı pankartı açılan eyleme, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, HDP Dersim Milletvekili Edibe Şahin ve Alican Önlü, HDP İstanbul Milletvekilleri Erdal Ataş, Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker, siyasi parti ve STK kadın temsilcileri katıldı.

'90'LARI AŞAN BİR ZİHNİYET!'

Eylemde konuşan Altun, "Bu topraklar; Zarifeler'den, Beseler'den, Zilanlar'dan Sakinler'e kadar kadının direniş destanları ile dolu. Kökleri çok güçlü olan kadının özgürlük mücadelesi, özgürlük yürüyüşüne de bu gelenekten aldığı güç ve mirasla, tüm dünyaya yayılarak devam etmektedir" dedi.
Altun, şunları ifade etti: "Devlet, Kürt halkına ve kadınlara yönelik her türlü katliam, taciz, tecavüz, çırılçıplak panzerlerle sürükleme, bedenlerini parçalama, tutuklama, korkutma ve sindirme politikaları ile insanlık suçu işlemiş ve kadının gelişen özgürlük mücadelesini engellemek istemiştir. Biz kadınlar, bu politikaların '90'lı yıllarda olduğu gibi tarihin her döneminde uygulandığını ve en vahşi yöntemlerle hayata geçtiğini bilen canlı tanıklarıyız. Günümüzde de son üç yıldır kadının aktif mücadelesiyle sağlanmaya çalışılan barış ortamı, saray ve başkanlık hırsına kurban edilmiş, çözüm ve müzakere süreci askıya alınarak '90'lı yılların zihniyetini aşan bir yaklaşımla ülke savaş ortamına süreklenmiştir. 
Varto'da Ekin Wan yoldaşımıza yapılan vahşi işkence de yine devletin kadın özgürlük mücadelesine duyduğu korkunun en çıplak halidir ve erkek egemenlikli faşist zihniyetin çırılçıplak olan ahlaksızlığının ve onursuzluğunun DAİŞ-AKP zihniyetinde somutlaşmasıdır."
Altun, bedenlerine, kimliklerine ve iradelerine yönelik her saldırıya daha örgütlülük ve mücadeleyle karşılık vereceklerini, tecavüzcü politikalardan hesap soracaklarını belirtti.

'ŞENGAL'DE DAİŞ, VARTO'DA AKP'

HDP Dersim Milletvekili Şahin ise, "Şengal’de DAİŞ çetelerinin yaptıkları bugün Varto'da Ekin arkadaşımıza yapılmıştır. Başta kadınlar olmak üzere toplumsal olan her şeye saldırılmıştır. Bugün geldiğimiz nokta insanlığın utancıdır" dedi