Dersimli kadınlar ses çıkardı: Kadın katili devlet!

Dersimli kadınlar, kadın katliamlarına ve savaş politikalarına karşı eylem yaptı.

KJA öncülüğünde Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Dersimli kadınlar, tencere tava, ıslık, düdük, alkış ve erbane sesleriyle yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Belediye Eşbaşkanı Nurhayat  Altun, Edibe Şahin de katılarak 'Kadın katili devlet 'pankartı taşıdı.
Kadınlar sık sık "Jin, jiyan, azadi", "Katil devlet Kürdistan'dan defol", "Direne direne kazanacağız" sloganları atarken, katledilen kadınların fotoğraflarını taşıdı.
Mameki Köprüsü'ne yürüyen kadınlar, burada oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

ŞAHİN: DEVLETİN KATLİAMCI YÜZÜNÜ TANIYORUZ

Oturma eylemi sırasında açıklama yapan, HDP Dersim eski Milletvekili Edibe Şahin, yaşamın öznesi olan  kadınların  katledilmeye başlandığını belirtti. "Biz Alevi kadınları olarak devletin bu yüzünü çok iyi biliyoruz.1938’de yaşanan Dersim katliamlarında olduğu gibi bügün yine bölgede yaşanan katliamlarda da bunu görmekteyiz. Kadınlar olarak bu katliamlara karşı örgütleneceğiz ve mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

ATAŞ: SÖZ VERİYORUZ; DİRENİŞİ YÜKSELTECEĞİZ

Basın açıklamasını Kırmancki olarak okuyan KJA Üyesi Cemile Ataş, "İnsanlık tarihinden günümüze kadar tüm kirli savaşların bedelini kadınlar ve çocuklar ödemiştir ve ödemeye de devam ediyor. Biliyoruz ki bu kirli savaşın karşısında mücadele eden halkın en güçlü direnişçileri ve kahramanları kadınlar olmuştur. Bundandır ki devlet tüm kirli savaş politikalarını kadınlar üzerinde denemektedir" dedi.
"İstanbul da, Cizre’de, Sur'da, Silopi'de, Nusaybin'de, Silvan, Derik ve Dargeçit’te devlet, kadınları ve çocukları katletmeye devam ediyor" diyen Ataş, "Direnişi yükselterek tarih karşısındaki sorumluluğumuzu yerine getirme sözünü veriyoruz" şeklinde konuştu.