Dün Miray bebek bugün anne karnındaki iki bebek...

Devlet güçlerinin dün 3 aylık Miray bebeği katlettiği Cizre’de, top atışları nedeniyle yüksek stres yaşayan Zekiye Eren ve Asya Sezgin isimli iki kadın erken doğum yaptı. Kadınlara zamanında müdahale edilemediği için iki kadın da bebeğini kaybetti.

 Sıkıyönetimin 13’üncü gününe girdiği Cizre’de, halkın mahallelerdeki öz yönetim direnişini kıramayan asker ve polis bir yandan halka dönük katliam saldırıları gerçekleştiriyor diğer yandan da halkı zorla göç ettirmek için mahallere tanklardan yaptığı top atışları ile evleri yıkmaya çalışıyor.

Daha dün 3 aylık Miray bebeğin polis kurşunu ile katledildiği kentin Sur mahallesinde yaşayan 7 aylık hamile Zekiye Eren ve 8 aylık hamile Asya Sezgin (37) yaşadıkları yoğun bombardımandan dolayı yaşadıkları stresten dolayı dün akşam erken doğum yaptı. Her iki anne de hastaneye geç kaldırıldığı bebeklerini kaybetti.

Her iki annenin yaşamını yitiren bebekleri Cizre Devlet Hastanesi Morgu’nda bekletileceği ve yasağın kalmasının ardından diğer yaşamını yitirenlerle birlikte Cizre’de defnedilecekleri öğrenildi.

Annelerin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.