Düsseldorf'ta adalet eylemi

9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te katledilen devrimci Kürt kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Almanya'nın Düsseldorf kentinde “Adalet” eylemi yapıldı.

Bu hafta TEV-ÇAND öncülüğünde yapılan eyleme Düsseldorf Kadın İnisiyatifi, Neuss, Krefeld, Grevenbroich ve Mönchengladbach kadın komünleri ile Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi katıldı.

Eylemde TEV-ÇAND adına bir konuşma yapan sanatçı Seyidxan, “Üç devrimci Kürt kadın arkadaşımızın katledildiği olay aydınlansın, işbirlikçiler yakalansın diye dört yıldır her hafta eylem yapıyoruz. Ömer Güney'in şaibeli ölümü süreci tersine çevirse de biz bu katliam aydınlanıncaya kadar üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kürt kadın Hareketi TJK-E adına konuşan Zilan Serhat ise dört yıl boyunca her hafta kesintisiz olarak Adalet Eylemi'nin organizasyonunu yapan Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne ve tüm alanların kadın meclis, inisiyatif ve komünlerine teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu partinin tarihinde şehitlerimize en çok sahip çıkan Önderliktir. Önderliğimizin yolunda yürüyerek şehitlerimize her daim sahip çıkacağız. Bugün bu eylemi son kez gerçekleştiriyor olmamız, adalet talebimizden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Bizler, daha farklı eylemlerle konunun takipçisi olacağız ve bu katliam aydınlatılıncaya kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Saat 11.00'da başlayan eylem 12.30'a kadar sürdü. Almanca olarak sık sık “Terörist Türkiye”, “Terörist Erdoğan”, “İşbirlikçi Fransa hesap vereceksin!”, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz!” ve Kürtçe olarak “Jin Jiyan Azadi- Sara, Rojbin, Ronahi!” sloganlarının atıldığı eylemde çok sayıda Almanca bildiri dağıtıldı.

TEV-ÇAND sanatçılarının birlikte seslendirdiği “Brayê delal hun verin Kurdino” ve “Çerxa Şoreşê” marşlarının ardından eylem buruk bir şekilde sona erdi.