Düsseldorf’ta kadınları düzenlediği çadır eylemi start aldı

TJK-E'nin çağrısı üzerine Düsseldorf'ta 21-24 Aralık tarihleri arasında yapılacak “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” çadır eyleminin startı verildi.

TJK-E'nin çağrısı üzerine Düsseldorf'ta 21-24 Aralık tarihleri arasında yapılacak “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” çadır eyleminin startı verildi. Eylemin ilk günündeki nöbeti Düsseldorf ve Krefeld kadın meclisleri tutuyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) öncülüğünde başlayan eylem, Düsseldorf Kadın Meclisi, Wuppertal Viyan Kadın Meclisi, Mönchengladbach, Krefeld, Grevenbroich, Neuss, Solingen ve Duisburg kadın meclisleri ile Kürt Kadın Barış Bürosu (CENİ) üyelerinin katılımı ile yapılıyor.

Bugün Düsseldorf HBF önünde başlayan çadır eylemi 24 Aralık’a kadar her gün 12:00 ile 20:00 saatleri arasında yapılacak. “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” şiarı ile gerçekleştirilen eylemde, Kürdistan'daki devlet terörüne dikkat çekilerek özyönetimler ve Kürdistan'daki direniş selamlanacak.

Eylemin startını Düsseldorf ve Krefeld kadın meclisleri verirken saat 16:00’dan itibaren ise Grevenbroich ve Mönchengladbach kadın meclisleri devralacak. Çadır eylemine paralel olarak Kürt kadınları kefen giyme eylemi ile çadır eylemini destekliyor. Eylem boyunca bildiriler de dağıtılıyor.