Efrin'de kadınlar öncülüğünde ceviz hasadı başladı

Reco ilçesine bağlı Misk köyünde kadınlar yıllık ceviz hasadına başlarken, bu yıl ürünlerdeki verim kadınların yüzünü güldürüyor.

Efrîn zengin ve bereketli bir coğrafi çeşitliliğe sahip. Bölgede zeytin ağaçları, meyve, sebze, ceviz, nar, elma ve incir yetişiyor. Reco ilçesine bağlı Misk köyünde yazın sıcak ve yakıcı güneşinde olgunlaşan cevizlerin hasat dönemi gelirken, bu iş kadınların öncülüğünde yapılıyor. Ceviz ağaçları ile bilinen Misk'te, ceviz toplamaya giden kadınlar çalışmalarını anlattı. Komünal bir şekilde ceviz bahçelerinde çalışan kadınlar cevizin kalp rahatsızlıkları, kolesterol, tansiyon ve zeka için faydaları olduğunun altını çiziyor.

Nazliye Ehmed, Ağustos ayının ceviz kırma ayı olduğunu belirterek yaptığı işi şöyle anlatıyor:"2 bin metreye yakın arazimizde 50 tane ceviz ağacımız var. Önce ağaçları sallıyoruz, sonra ağaçtan düşen cevizleri topluyoruz. Daha sonra cevizleri büyüklüklerine göre ayırıp pazara satmaya götürüyoruz.

Qedriye Henen de bu yıl cevizlerin çok verimli olduğunu dile getirerek cevizin kilosunun Suriye lirasıyla 300 liraya satabildiklerini söylüyor.