EHB'den polis infazına ilişkin açıklama

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), İstanbul'da polis tarafından katledilen müvekkilleri Yeliz Erbay ve Şirin Öter ile ilgili açıklama yaptı.

Polis tarafından katledilen iki devrimcinin otopsi işlemlerinin devam ettiğini belirten EHB, tüm demokratik kurumları, kadın örgütlerini ve meslektaşlarını dinerek ölümsüzleşen müvekkillerinin cenazelerini sahiplenmeye çağırdı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), İstanbul'da polis tarafından katledilen müvekkilleri Yeliz Erbay ve Şirin Öter ile ilgili açıklama yaptı.

Saray'ın AKP zulmüne karşı direnenleri, AKP-DAİŞ işbirliği ile gerçekleşen katliamların hesabını sormaya kararlı devrimcileri hedef almaya devam ettiğini belirten EHB, "Kürdistan'a kardeşlik elini uzatan sosyalist gençlerden, barış için mücadele edenlerden, yediden yetmişe direnen Kürt halkından ve yargısız infazlarla katledilen kadınlardan sonra bu sabaha karşı müvekkillerimiz Yeliz Erbay ve Şirin Öter sarayın polisleri tarafından katledildiler" dedi.

Katliamların hesabını sormanın ve katledilen devrimcileri ve ideallerini sahiplenmenin yeni katliamların önüne geçebilmenin tek yolu olduğunun altını çizen EHB, "AKP faşizmine karşı direnen müvekkillerimizin otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu'nda devam etmekte olup, sarayın savaşına karşı barış iradesiyle yola çıkan tüm demokratik kurumları, kadın örgütlerini ve meslektaşlarımızı direnerek ölümsüzleşen müvekkillerimizin cenazelerini sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.