Essen'de Şehîd Berivan Kadın Meclisi ilan edildi

Almanya Essen kentinde Şehit Berivan Kadın Meclisi ilan edildi.

Almanya Essen kentinde Şehit Berivan Kadın Meclisi ilan edildi. Essen’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan kongreye 100 aşkın kadın katıldı. Şengal’den özgürlük mücadelesi saflarına katılan ve yaşamını yitiren Şehit Berivan, Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, TJK-E bayrakları ile donatıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kuruluş kongresinde siyasal gelişmeler değerlendirildi. Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına bir konuşma yapan Medya Botan, öz yönetim direnişini selamladı. Kürt halkının verdiği onurlu mücadeleye dikkat çeken Botan, öz yönetim alanlarına sahip çıkması gerektiğini belirtti. Botan, kadınların öz yönetim alanlarındaki rolü ve direnişi, diasporada yaşayan Kürdistanlı kadınlara kendi iradesine nasıl sahip çıkacağına örnek olduğunu vurguladı.

Kadın meclisinin kuruluşu Avrupa'da kadın iradesinin güçlenmesi olduğuna dikkat çeken Botan böylesi bir süreçte örgütlülüğün daha da genişlemesi gerektiğini belirtti.

Ardından kongreye katılan kadınlar Rojava ve Bakur Kürdistan'daki halk direnişini ve kadın mücadelesi selamlandı.

Konuşma ve tartışmalardan sonra 32 kadın ve 8 komisyondan oluşan Berivan Şengal Kadın Meclisi’nin ilanına gidildi.