Êzîdî Kadın Meclisi, Kürt kadın siyasetçilerin katledilmesini kınadı

Êzîdî Kadın Meclisi, Silopi’de Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayir’ın katledilmesini kınadı.

Silopi’de Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayir’ın katledilmesine ilişkin bir açıklama yayınlayan Êzîdî Kadın Meclisi, “Yıllardır bebek, yaşlı, genç demeden, dağ, taşı yerle bir eden faşist devlet, Kürt halkının Rojava’daki zaferine tahammül edemiyor” dedi.

Kürdistan’da son zamanlarda meydana gelen insanlık dışı katliamları kınayan Êzîdî Kadın Meclisi, “Üç kadın arkadaşımızın katledilmesini kınıyoruz. Türk devleti burada gerçek yüzünü gösterdi. Yıllardır bebek, yaşlı, genç demeden, dağ, taşı yerle bir eden faşist devlet, Kürt halkının Rojava’daki zaferine tahammül edemiyor. DAİŞ’e destek veren Erdoğan, rejimi bu kirli savaşı kazanmadığı için çılgına döndü. Hitler’i kendine örnek alan, İslamcı geçinen bir devletin cumhurbaşkanı burada bu mesajı veriyor” dedi.

Türk devletinin son yıllarda Kürt kadınlarına bilinçli bir şekilde saldırdığını da belirten Êzîdî Kadın Meclisi, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile başlayan kadına yönelik saldırıları sonucunda her gün insanların tutuklandığını, katledildiğini hatırlattı. En çok da kadının hedef alındığına da dikkat çekilen açıklamada, üç kadının Silopi’de katledilmesi kınandı.

Kürt halkını katliamlara karşı duyarlı olmaya da çağıran Êzîdî Kadın Meclisi, insanlığı Kürt halkına karşı yürütülen savaşa karşı duyarlı olmaya da davet etti.