‘Ezidi kadını Berivan'larla tarihteki asıl itibarını kazanmıştır’

YJA Star Şengal Komutanlığı yazılı bir açıklama yayınlayarak Kasım ayında Medya Savunma Alanlarında yaşamını yitiren Dunya Zat Said Hesen’i (Berivan Şengal) andı.

Berivan Şengal’in 3 Ağustos katliamı sonrası halkının 73 ferman ve daha sayılmayan binlerce acısını omuzlarında hissettiği ifade edilerek “Katliamın hemen sonrası 5 Ağustos da özgürlük saflarına katılmış ve ömründen binlerce kat büyük bir sorumluluk yüklenmiştir. Berivan yoldaş, esir düşen Ezidi kadınlarının intikamı olmuştur. Bugün hala Antep'te tüm dünyanın gözleri önünde , Türk devletinin bizzat yöneticiliğini yaptığı Daiş çeteleri Ezidi kadınlarını ortaçağa taş çıkartan ibret verici yöntemlerle satmaktadır. Ezidi kadınları böylesi acılar yaşarken Berivan yoldaş kimsenin onları kurtarmasını, korumasını ve yeniden terk edip gitmesini beklemedi. Ortadoğu'da kadın özgürlüğünün tek kapısı ve teminatı olan YJA Star saflarında yer almayı bir kadın olarak öncelikli hedefi bildi. Berivan yoldaş da özgürlüğün dağlarda olduğunu biliyordu ve halkının sesi olmak için özgürlük mekanlarında bin yılların bilgeliğine ulaşmak istedi” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Şüphesiz ki Berivan yoldaş genç yaşına rağmen halkının sesi olabilecek bir bilgenin bilincindeydi. Bu bilinçle sadece Şengal kadınının değil Kürdistan'ın dört parçasındaki tüm kadınların savunma gücünü kendinde gördü ve bu temelde Medya Savunma Alanlarına gitti. Şengal'in ilk kadın şehidi olan Berivan Şengal tüm Ezidi kadınlarına hakikate ulaşmanın yolunu gösterdi. O olgun ve bilge duruşuyla Şengal'in acılarının altında ezilmedi, çaresiz kalmadı ve yok olmadı. Birçok uluslararası gücün desteklediği Daiş çetelerine, egemenlikli erkek zihniyetine ve tüm iktidar odaklarına karşı kafa tuttu. Ezidi kadını Berivan'larla tarihteki asıl itibarını kazanmıştır. Berivan yoldaş'ta mücadeleci kişiliği, bilgeliği ve Ezidi kadının gerçek özünü yansıtan bir arkadaşımız olarak başta bölge halkımıza ve hepimizi yol gösterici olmuştur.

Bu temelde Berivan yoldaşın yurtsever ailesine ve onurlu annesine başsağlığı dileklerimizi iletiriz. Berivan Kürdistan'ın şehidi olarak tüm analarımızın yüreğinde yer edinmiştir. Başta Önder Apo'nun, Tüm Kürdistan'ın ve yoldaşlarımızın başı sağolsun”