Êzidî kadınlardan Barzani'ye mesaj: PKK Şengal'den çıkmayacak!

Şengal Êzidî Kadin Meclisi, Mesut Barzani ve KDP’nin Şengal politikasını kınamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Şengal dağlarında bir tek Êzidî kadın kalana dek PKK'nin Şengal'den çıkmasına izin vermeyeceklerini belirtildi.

Şengal Êzidî Kadın Meclisi üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla KDP Başkanı Mesut Barzani'nin Sıhêla köyünde Êzidî büyükleriyle gerçekleştirdiği toplantıyı kınadı. Bu toplantıda Êzidî halkına PKK'yi Şengal'den çıkarmaları için baskı yapan Mesut Barzani'ye Êzidî halkı kesin bir dille cevap oldu. Şengal dağlarında tek bir Êzidî kadın kalıncaya dek PKK'nin Şengal'den çıkmasına izin vermeyeceklerini belirten Şengal Êzidi Kadın Meclisi Sözcüsü Naem İlyas, "Mesut Barzani esir düşen binlerce kadının hesabını vereceğine 'PKK Şengal'den çıksın' diyor. Artık Êzidî kadınlar eskisi gibi değil, yaşanan haksızlıklara boyun eğmeyecektir. İhanet karşısında sessiz kalmayacağız. Hala köylerimiz DAİŞ çetelerinin elindeyken PKK'yi Şengal'den çıkarma üzerine toplantı yapıyorlar. Önce gidip köylerimizi ve esir alınan Êzidî kadınları özgürleştirsinler" diye konuştu.

Naem, Êzidîler üzerinde yürütülen politikalara ilişkin, "KDP ve Barzani'nin amacı bu toprakları Êzidîlerden boşaltmak. Fermanda binlerce insanımız öldü, kalanları da Avrupa'ya göçerttiler, bunların dörtte biri sularda boğuldu. Geriye bu dağa tutunan insanlarımız kaldı. Şimdi de bu dağda kalan Êzidîleri birbirine kırdırmaya çalışıyor. Tüm dünya bunu bilsin Êzidîler içinde iç savaş çıkaramazlar. Onlar 13 bin peşmergeleriyle buradan kaçarken PKK bizim yardımımıza yetişti. Şehitlerin kanıyla bu toprakları özgürleştirdiler, kimse onlara git diyemez" diye kaydetti. 

Mesut Barzani'ye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu gizli ittifaklara dikkat çeken Naem, "Barzani gidip Erdoğan ile gizli toplantılar gerçekleştiriyor. Erdoğan da gidip suçsuz günahsız insanları bombalıyor. Tanklarla şehirleri bombalıyorlar. Bunlar DAİŞ'in ta kendisidir" diye belirtti. 

Açıklama kadınların "Bijî Serok Apo", "Ezidxan yek e yek e hol hola Tawusê Melek e", "Jin j'îyan azadî" sloganlarıyla son buldu.