GÖRÜNTÜLÜ

Frankfurt’ta Fransız Konsolosluğu önünde miting

Almanya’nın Frankfurt kentinde 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebi ile bir miting düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebi ile bir miting düzenlendi. Fransız Konsolosluğu önünde düzenlenen mitinge Frankfur, Hanau, Offenbach’tan Kürdistanlılar katıldı.

Paris katliamının yıl dönümüne sayılı günler kala, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların faillerin açığa çıkarılmamasına tepkileri artıyor. Almanya’nın Frankfurt kentinde bugün Fransız konsolosluğu önünde düzenlenen miting ile 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in faillerinin açığa çıkarılması talep edildi. Ayrıca Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesi de protesto edildi.

Miting boyunca sık sık, “Dün Roza, bugün Sara”, “Dün Sara bugün Seveler”, “Katil Fransa, işbirlikçi Türkiye”, “Şehit namirin”, “Çocuk katili Türkiye” sloganları atan kadınlar daha sonra siyah bez üzerine üç kırmızı gül pankartını Fransız Konsolosluğunun duvarına asarak, 3 de mum yaktı.

Mitingde Amara Kadın Meclisi adına konuşan Ruken Karakoç, “3 yıl önce bizden Paris üç can aldı. Tam katliamı yıl dönümünde lanetlemeye hazırlanırken, dün Silopi’de direnen halkın yanında yer alan 3 kadın arkadaşımız Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar Türk devleti tarafından barbarca katledildi. Paris katliamı haftasında bu katliamın yaşanması aslında Türk devletinin direnen Kürt kadınından nasıl korktuğunun bir göstergesidir. Nasıl Fransa hükümeti 3 seneden bu yana Paris katliamını aydınlatmadıysa ve bugün Türk devleti Paris katliamının devamını Silopi’de yine ortaya çıkardı. Silopi’de katledilen arkadaşlarımız ölümden asla korkmadılar. Halkın direnişinin yanında, halkla iç içe iken Türk devleti tarafından alçakça katledildiler” dedi.

Karakoç, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına çok iş düştüğünü de hatırlattı. Miting, 9 Ocak günü Paris’te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.