Fransa'da üç kadın için etkinlik takvimi

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), tüm bileşenleriyle Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledildiği 9 Ocak günü eylemlere hazırlanıyor.

Fransa'da üç devrimci Kürt kadın için, ay boyunca etkinlikler düzenlenecek.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), tüm bileşenleriyle  Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledildiği 9 Ocak günü eylemlere hazırlanıyor.

Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Paris'te bir hafta boyunca etkinlikler düzenlenecek. Bütün Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinde her üç Kürt kadını için köşeler oluşturulacak. 

BELGESEL İLK KEZ İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Etkinlikler kapsamında ilk olarak 4 Ocak akşamı  Paris'te  Théatre du Gymnase Bonne Nouvelle salonunda 'SARA - Hep Kavgaydı Yaşamım' belgeselinin galası gerçekleştirilecek. Sakine Cansız'ın yaşamını konu alan, iki yıldır hazırlanan belgesel anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak izleyiciyle buluşacak. 

BASIN AÇIKLAMASI VE MİTİNGLER

İkinci anma etkinliği ise 6 Ocak günü saat 14.00'te. Çelenklerle dava avukatları, aileler, Fransız dost kurumlar, Kürdistani kurum temsilcileriyle Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünden katliamın gerçekleştirildiği Kürdistan Enfermasyon Bürosu'na kadar yürünecek ve basın açıklaması yapılacak.

Avrupa'nın tüm kentlerinde Kürdistanlılar, 9 Ocak günü ise "adalet ve aydınlık" talebini yinelemek için Paris'e akın edecek. Paris Gare Du Nord'da saat 10.00'da start alacak yürüyüş, Republique Meydanı'na kadar sürecek. Republique Meydanı'da ise gece geç saatlere kadar miting gerçekleştirilecek. 

28 OCAK'TA KONFERANS DÜZENLENECEK

Katliamın yıl dönümü vesilesiyle 28 Ocak günü ise Fransa Parlamentosu Victor Hugo Konferans Salonu'da dava avukatları, hukukçular, milletvekilleri, çeşitli uzmanlar ve konuya dair şu ana kadar çeşitli yayın organlarında dosya haber yapan Fransız gazetecilerin katılımıyla bir konferans gerçekleştirilecek. 

ÇAĞRI

Eylem, etkinlik ve konferans için Paris'te CDK-F bileşenlerinin oluşturduğu hazırlık komitesi çalışmalarına devam ediyor. Hazırlık Komitesi, başta Paris ve Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlıları üçüncü yıl dönümü etkinliklerini sahiplenme çağrısında bulundu.