Gazeteci Canözer’in haber notları delil sayıldı

Haber takibi yaparken "Heyecanlı" olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer hakkında iddianame hazırlandı.

Haber takibi yaparken "Heyecanlı" olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer hakkında iddianame hazırlandı.

Beritan Canözer’in haber notları "Örgüt üyeliği" ve "propaganda" iddialarına delil olarak gösterilirken, "Haber yapacağım" notu da delil sayıldı. 

Sur'da 52 gündür süren ablukaya karşı aralarında milletvekillerinin de bulunduğu kitlenin basın açıklaması ve yürüyüşünü takip ederken, "heyecanlı" olduğu gerekçesiyle 12 Aralık'ta polisler tarafından gözaltına alınıp tutuklalanan JINHA muhabiri Beritan Canözer hakkında iddianame hazırlandı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede JİNHA muhabiri Beritan "örgüt propagandası" ve "örgüt üyeliği" iddialarıyla suçlanırken, Canözer’in haber takip ederken tuttuğu notlar ve sosyal medyadaki paylaşımları "suç" delili sayıldı. 

Haber notlarında Silvan ve Sur'daki ablukaya ilişkin kısa notlarını delil sayan savcı, sokağa çıkma yasağı uygulanan Sur, Silvan, Dargeçit, Cizre, Şırnak'ta "yasağın uygulandığı yerlerdeki çatışma ortamının sorumlusunun devlet olduğu algısını oluşturma", "basın kimliğini kullanarak örgütün hedefleri doğrultusunda hareket ettiği", "güvenlik güçlerini sivil halka saldırı yapılıyormuş gibi göstermek", "güvenlik güçlerini katliamcı olarak lanse ettiği" iddilarına yer verdi. 

Beritan Canözer’in ilk duruşması ise 29 Mart'ta Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.