GÖRÜNTÜLÜ

Genç kadınlar: Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi büyüteceğiz

Genç kadınların Strasbourg’da başlattığı 4 günlük eylem, gün içerisinde düzenlenen yerel dans ve müziklerle son buldu. Gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşinceye kadar mücadeleye devam sözü verdi.

ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ

Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) ve Enternasyonal genç kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlattıkları dört günlük eylem ve etkinlik dizisi, gün içerisinde düzenlenen yerel dans ve müziklerle son buldu.

Kleber Meydanı’nda gün içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın halkları, inançları, kadınları tek çatı altında birleştirerek özgürleştiren Demokratik Konfederalizm Paradigması ele alındı.

İtalyan, Bask, Kürt ve Alman olmak üzere dört grubun aynı anda sergilediği yerel danslarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın birleştirici paradigmasına vurgu yapmak amacıyla yapılan “Yaşam Ağacı” etrafında bir araya gelerek govend çekildi.

Yoğun ilginin gözlemlendiği govend etkinliği “Bê Serok Jiyan Nabe” , “Jin Jiyan Azadî” , “Liberte pour Öcalan” sloganlarıyla son buldu.

Sonrasında eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yazıp besteledikleri bir kilamı koro şeklinde seslendirdi. Kilam söylenirken diğer taraftan ise Abdullah Öcalan’ın portresi yapıldı.

Birleşik mücadelenin özgürleştirici etkisi ve gerekliliğinin birçok defa vurgulandığı eylem ve etkinliklerde halkların, ezilenlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi büyütmesi gerekliliğinin altı çizildi.

Broşürler ve kitapçıklarla yapılan kitle çalışmasında  ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın giderek derinleşen kapitalist modernite sorunlarına önemli bir alternatif oluşturduğuna dikkat çekildi. Üzerindeki mutlak tecridin temel sebebinin fikirlerinin yayılmasını engellemek olduğu da vurgulandı. Kadınların demokratik konfederal paradigmanın öncüsü olduğu ifade edilen kitle çalışmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşinceye kadar mücadeleye devam sözü verildi.