GÖRÜNTÜLÜ

Genç kadınlar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde

Genç kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 7 Temmuz’a kadar sürecek eylemlerinin startını Strasbourg’un Clebert meydanında açtıkları stantla verdi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri ve enternasyonalist genç kadınlar, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında 7 Temmuz’a kadar sürecek eylemlerinin startını verdi.

Rêwîtiya Azadiyê (Özgürlük Yolculuğu) adıyla düzenlenen eylemler serisi için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın portresinin bulunduğu tişörtler giyen eylemciler, Kleber meydanında ve Strasbourg merkez tren garı önünde Abdullah Öcalan’ın kitaplarının yer aldığı stantlar açtı. Stantlar arası mekik dokuyan kadınlar, çevreden geçenlere İmralı tecridini anlattı. Kürtçe ve İngilizce açıklama yaptı. Açıklamanın Kürtçesini  TekoJIN adına Roj Azad, İngilizcesini ise Elisa Ginzburg yaptı.

Komplocu güçlerin toplumları kendi amaçları için kurban ettiği belirtilen açıklamada, toplumların özgürlüğünü hedefleyen demokratik modernite paradigmasının sahibi Abdullah Öcalan’dan 40 aydır hiçbir haber alınamamasının ağır bir hukuksuzluk olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, genç kadınların Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sürekli eylemde olacağı vurgulanarak, “Bugün başlattığımız eylem ile “Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Soruna Çözüm” hamlesine daha yüksek bir iradeyle katılacağımızı belirtiyoruz” denildi.

Eylem boyunca sık sık “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Zap Avaşîn Metîna-Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı. Hazırladıkları broşürlerle kitle çalışması yürüten gençler, ilk günkü eylemlerini halayla sonlandırdı.