‘Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen kadın gazeteciler, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin mühürlü binasının önüne giderek, “gerçekleri yazma” sözü verdi.

Gazete Şûjin, Demokratik Modernite, Özgürlükçü Demokrasi ve Dihaber’in kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kahvaltıda bir araya geldi. 50’den fazla ülkede gerçekleşen Uluslararası Kadın Grevi’ne destek veren gazeteci kadınlar, birlikte mücadele mesajı verdi.

Daha sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin mühürlü binasının önüne giden gazeteciler, burada kısa bir açıklama yaptı. Özgür Gazeteciler İnisiyatifi adına açıklama yapan gazeteci Günay Aksoy, “Bu binada katledilen gazetecilerin emekleri vardı. Böyle bir günde onları anmak biz kadın gazetecilerin boynunun borcu” dedi.

KDP’ye bağlı silahlı güçlerin Êzidî halkının yaşadığı Şengal’in Xanesor beldesine yaptığı saldırıyı takip eden gazeteci Nûjiyan Erhan’ dan bahseden Günay Aksoy, “Biz Şengalli kadınların sesini oradaki kadın gazeteciler sayesinde duyduk. Hiçbir kadın gazetecinin katledilmemesi için mücadele edeceğiz. Burada bir kez daha kapatılmaları kınıyoruz. Özgür basın gerçekleri yazmaya devam edecek” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadın gazeteciler, mühürlü Özgür Gündem gazetesinin önünde hatıra fotoğrafı çekti.