Güneyli kadınlardan erkek tacizine ‘hayır’ yürüyüşü

Güney Kürdistan’daki kadın örgütleri bugün erkek tacizini protesto etmek için alanlara çıkacak.

Güney Kürdistan’daki kadın örgütleri bugün erkek tacizini protesto etmek için alanlara çıkacak.

Önceki gün Süleymaniye’de bir genç kadının erkeklerin sözlü tacizine maruz kalmasına kadın örgütleri tepki göstermişti. Kadın örgütleri kadınlara dönük erkeklerin taciz durumumun ciddi boyutlara vardığını belirterek, tüm kadınları bugün yapılacak proteste eylemine katılmaya çağırdı.

‘Kadınız istediğimiz gibi giyiniriz’ kampanyası başlatan kadınlar Güney Kürdistan'da erkeklerin kadınlara tacizlerinin her geçen gün arttığını ve kadınlar olarak buna sessiz kalmayacaklarını açıkladılar.

Bu tür olaylara kesinlikle prim vermeyeceklerini, sessiz kalmayacaklarını söyleyen Jiyan Kadın Grubu adına açıklama yapan Bahar Munzur, “Bu tür durumlara karşı kadınlar olarak kesinlikle tepkisiz kalmamalıyız. Bu durum kadınların can güvenliği açısından ciddi tehlike yaratmaktadır.

Kadınlar olarak giyimimiz üzerinden hakaretlere, sözlü tacize maruz kalacaksak, o zaman Suudi Arabistanlı kadınlar gibi çarşafla dolaşmamız gerekecek. Bize açıkça bu dayatılıyor” dedi.

Bahar, bugün saat 17:00’da Süleymaniye’nin Qasamall alışveriş merkezi önünde yapılacak ve 100 kadının katılacağı yürüyüşe tüm kadınların istedikleri gibi giyinerek katılmasını beklediklerini, söyledi.