Halfetili kadınlar: Barbar ve tecavüzcüleri lanetliyoruz

Halfeti'de kadınlar, YJA Star gerillası Eltürk'ün infaz edilmesi ve cansız bedenine işkence yapılmasını protesto etti. Eylemde, " Ekin yoldaşın cesedine yaptığınız ahlaksızca muameleyi bir kez daha lanetliyoruz" denildi.

Urfa'da Halfeti Belediyesi Kadın Kurulu, YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) Muş'un Varto ilçesinde yaşamını yitirdikten sonra cenazesine işkence yapılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Halfeti Belediyesi önünde yapılan açıklamaya Halfetili kadınlar başta olmak üzere HDP ve DBP’li yöneticilerin yanı sıra belediye eş başkanları, kadın kurul üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Eylemde sık sık "Şehit namirin", "Ekin Wan onurumuzdur" sloganları atılırken, "Bu vahşetten korkmadın korkmadık korkmayacağız”, “Kahrolsun cinsiyet ayrımcılığı”, “Yasta değil isyandayız”, “Kadın şiddet ideolijktir, öz savunma meşrudur” ve “Ekin Wan direnişimiz çıplak halidir” yazılı dövizler taşındı.
Belediye Kadın Kurulu adına açıklama yapan Esen Günay, AKP'nin 7 Haziran'daki seçim sonuçlarını hazmedemeyerek halka saldırdığına dikkat çekerek, Suruç, Zergele, Silopi ve Doğubeyazıt'taki katliamları hatırlattı.

'SAVAŞ HUKUKU DA YOK SAYILDI'

"Belli ki bunlar da yetmemiş kirli savaşın yürütücülerine, şimdi de Muş’un Varto ilçesinde geçen hafta içinde yaşamını yitiren HPG’li Ekin Wan’ın cesedinin çıplak fotoğrafını çekerek kirli ve alçak yüzlerini bir kez daha ortaya koydular" diyen Günay, 1990’lı yılların ortasında katledilen 18 yaşındaki ARGK gerillası Zilan’ın çıplak bedeni üzerinde hatıra fotoğrafı çeken zihniyetle, bugünkü zihniyetin benzerliğine işaret etti.
Günay, Türk devletinin savaş hukukunu da çiğnediğine vurgu yaparak, devlet yetkililerine, "Siz bunu bile yok saydınız. Size bin defa yazıklar olsun diyoruz. Sizin bu fotoğrafla Rojava’da yaşanan kadın devrimine, kadın hareketine nasıl ahlaksız bir mesaj verdiğinizi çok iyi anlıyoruz. Ama bu mesajınız yine insanlık nezdinde karşılık bulmayacak, siz bu kirli zihniyetinizle barbar ve tecavüzcü olarak anılacaksınız" diye seslendi.

'ZAFERE KADAR MÜCADELE'

Açıklamada, şu ifadeler de kullanıldı: "Ekin Wan’ın yoldaşları olarak sonuna kadar onun mücadelesine bağlı kalacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu topraklara öyle bir özgürlük tohumu serpildi ki, Ekinler bitmez, Arin Mirxanlar bitmez, Zilanlar bitmez. Daha bunu öğrenemediniz mi? Bizler binlerce kez öldük, binlerce kez daha öldürseniz dahi kadın özgürlük ideolojisi zafere kadar mücadelesini sürdürecektir. Ekinler'in savaşı bu ülkeye, bu halklara barışı getirecek. Ekin yoldaşın cesedine yaptığınız ahlaksızca muameleyi bir kez daha lanetliyoruz."