Hamburg’da adalet eylemi

9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle Almanya’nın Hamburg kentinde bir eylem düzenlendi.

9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle Almanya’nın Hamburg kentinde bir eylem düzenlendi. Eylemde, cinayetin faillerinin cezalandırılması istenerek, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin Kürtlere yönelik politikalar kınandı.

Rojbin Kadın Meclisi tarafından her ayın ilk Çarşamba günü Altona semtinde düzenlenen ‘adalet ve aydınlık’ eyleminde yapılan konuşmalarda, Sakine Cansız ile birlikte seksenli yıllarda Amed zindanında tutuklu bulunan Bedrettin Kavak’ın durumuna dikkat çekildi. Geçen yılın Ağustos ayında Bonn’da tutuklanan 57 yaşındaki Kürt siyasetçi Bedrettin Kavak, geçen Salı gününden itibaren Hamburg’da PKK’ye üyelikten yargılanıyor.

TATORT Kurdistan inisiyatifi adına okunan açıklamada, Almanya hükümetinin politikalar sert bir dille eleştirildi: “Avrupa’nın sınırlarını mültecilere kapatmak için Almanya başbakanı Angela Merkel’in aylardır Türk despotu Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü AKP rejimine yalakalık yaparken, Almanya’da devamlı Kürt aktivistleri terörizm adı altında tutuklatarak yargılanıyorlar. Alman hükümeti Türk rejimiyle suç ortaklığı yaparak Kürt halkına dayatılan terör uygulamalarına destek veriyor.”

Yapılan açıklamalardan sonra, “Jin, Jiyan, Azadi”, “PKK yasağına son” ve “Şehit namırın” sloganları atıldı. Miting, önümüzdeki hafta Salı ve Çarşamba günü görülecek olan duruşmalara katılım çağrısıyla son buldu.

...