GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da kadınlardan katliamlara karşı gürültü eylemi

Almanya’nın Hamburg kentinde Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde katliamlara karşı direnişe ses vermek amacıyla gürültü eylemi yapıldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde katliamlara karşı direnişe ses vermek amacıyla gürültü eylemi yapıldı. Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E’nin çağrısıyla dün akşam Hachmannplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürdistan’da devam eden faşizan uygulamalarını gürültü yaparak protesto ettiler.

Eyleme tencere, tava, erbane ve düdükleriyle kadınlar, yapılan mitingden sonra yürüyüşe geçtiler. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması da talep edildi.

Hamburg’da düzenlenen eylem dizisi bugün saat 17.00’de Altona’da ve yarın (Perşembe) saat 16.00’da Mönckebergstrasse’de gerçekleştirilecek olan mitinglerle devam edecek.

Cuma günü ise, Berlin’e gelecek olan Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu protesto etmek için düzenlenecek eyleme katılmak amacıyla sabah saat 6.30’ta ZOB’dan otobüsler kalkacak.

...